Mașinile electrice rămân blocate cu bateriile descărcate, pe autostrăzi. Ce faci în aceste situații

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.06.2023 - 15:31
Mașinile electrice pot rămâne fără baterie pe drum Foto: Pexels (imagine cu rol ilustrativ)

Tot mai multe mașini electrice ajung să fie trase pe dreapta pe autostrăzi după ce rămân blocate cu bateriile descărcate. Experții le spun însă că nu este cazul să se teamă de ambuteiaje.

SHARE

Tot mai multe mașini electrice rămân blocate pe autostrăzi cu bateria descărcată, pe drumurile de mare viteză. Aceste situații sunt periculoase pentru toți participanții la trafic pentru că o mașină stricată reprezintă un risc de accident. 

Șoferii din Germania sunt foarte speriați după ce, în ultima perioadă au fost semnalate tot mai multe cazuri cu astfel de autoturisme rămase pe autostrăzi. 

Mașinile electrice rămân blocate, cu bateriile descărcate, pe autostrăzi

Tot mai multe mașini electrice circulă pe drumurile germane, în ultima vreme. Dar, pe măsură ce numărul acestor vehicule crește, tot mai multe ajung pe banda de urgență a autostrăzilor cu bateria goalăDar este și mai rău atunci când șoferul nu mai reușește să tragă mașina pe dreapta, scrie karlsruhe-insider.de.

Acest lucru se poate transforma rapid într-un ambuteiaj, de exemplu. Mulți se panichează numai își imaginează un astfel de scenariu.

Citește și: Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice de la Lidl merg din nou. Nu mai e gratis. Cât costă

Dacă rămân fără combustibil la o mașină care funcționează pe motorină sau benzină, șoferii pot pur și simplu să pună mâna pe un bidon pentru a găsi cea mai apropiată stație de alimentare. Acest lucru nu este posibil cu un automobil electric. Într-un astfel de caz, experții sfătuiesc să vă păstrați calmul și să urmați sfaturi practice.

Ce poți să faci dacă ți se defectează mașina electrică pe o autostradă în Germania

Pe autostradă, drumul până la o benzinărie este adesea greu de parcurs pe jos. Mai mult, există o procedură diferită pentru mașinile electronice cu bateria descărcată care au rămas în pană pe autostradă.

Citește și: În cât timp a ajuns o familie de români în Halkidiki cu o Tesla electrică? A alimentat de 3 ori

Automobile Club din Germania testează în prezent încărcătoare mobile pentru e-caruri în cadrul serviciului său de asistență la avarie. Acestea se numesc e-boostere și urmează să fie testate în cadrul unui proiect pilot.

Dispozitivul ar putea fi folosit pentru a încărca vehiculele electrice avariate până la punctul în care acestea ar putea ajunge la următoarea stație de încărcare fără a fi nevoie de o mașină de tractare, spun ei.

Citește și: Cum se devalorizează mașinile electrice? A dat 70.000 € pe Tesla, după 9 ani ia 5.000 € la buy-back

Până vor putea fi folosite aceste încărcătoare mobile, experții îi sfătuiesc pe șoferi să își planifice bine călătoriile, deoarece pot apărea rapid ambuteiaje, mai ales în timpul verii.

În cazul în care mașinile electronice se defectează totuși pe autostrăzi cu bateria goală, asistența rutieră poate oferi ajutor. În prezent, însă, aceasta funcționează doar prin tractarea vehiculului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te