Mașina electrică Tesla de 25.000 € va fi produsă în Germania, nu în China sau SUA. Cum va arăta

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 06.11.2023 - 15:05
Mașina electrică Tesla de 25.000 € va fi produsă în Germania, nu în China sau SUA. Cum va arăta - Foto: captură video
Mașina electrică Tesla de 25.000 € va fi produsă în Germania, nu în China sau SUA. Cum va arăta - Foto: electrek.co

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a vizitat vineri, 3 noiembrie 2023, Gigafactory-ul Tesla de la Berlin și surse din cadrul constructorului afirmă că s-a decis ca noul model de mașină electrică „ieftină”, de masă, cu un preț de circa 25.000 €, să fie produs în Germania pentru Europa.

SHARE

Tesla (TSLA.O) plănuiește să construiască o mașină electrică de 25.000 de euro (26.838 de dolari) la fabrica sa de lângă Berlin, a declarat, pentru Reuters, o sursă apropiată de subiect, care a dorit să-și păstreze anonimatul. într-o evoluție mult așteptată de producătorul de vehicule electrice care vizează o adoptare în masă a mașinilor sale.

Sursa nu a precizat când va începe producția, dar în piață se vorbește despre anul 2024. 

Tesla a refuzat să comenteze pe subiect, relatează Reuters, dar acțiunile sale au crescut cu 3% imediat după apariții știrii în tranzacțiile de dinaintea pieței din Statele Unite, luni, 6 noiembrie, la ora 09:10 GMT.

Citește și: Șah pe piața mașinilor electrice. Pregătește ID. 2all, cât un Polo, la sub 25.000 €

Decizia Tesla de a începe producția modelului său de masă, ieftin, cu un preț de circa 25.000 €, pentru Europa în Germania este și mai interesantă dacă avem în vedere că, recent, Franța a anunțat că mașinile electrice făcute în China pierd eco-bonusul începând de la 1 ianuarie 2024, din cauza introducerii „scorului de mediu” ce ține cont, printre altele, de poluarea pe întreg ciclul de fabricație. 

Citește și: Mașinile electrice făcute în China pierd eco-bonusul. Cine va mai lua Dacia Spring la preț întreg?

Prețul ridicat al mașinilor electrice, la care se adaugă ratele ridicate ale dobânzilor, este unul dintre factorii care împiedică adoptarea acestei tehnologii în Europa și în Statele Unite, conform sondajelor de opinie realizate în rândul consumatorilor.

Prețul mediu de vânzare cu amănuntul al unei mașini electrice în Europa a fost în prima jumătate a anului 2023, de exemplu, de peste 65.000 de euro, potrivit firmei de cercetare JATO Dynamics, față de puțin peste 31.000 de euro în China.

Tesla de 25.000 €, promisă de Elon Musk încă din 2020. În 2022, a visat și la „robotaxi”-ul Tesla, prima mașină fără pedale și volan

Elon Musk a promis o mașină electrică Tesla de 25.000 € (de fapt, de 25.000 $) încă din 2020. Iar în 2022 miliardarul excentric a visat să fie primul și în segmentul automobilelor 100% autonome, fără volan și pedale. A declarat că „Robotaxi”-ul Tesla ar putea intra în producție în 2024. 

Citește și: Elon Musk anunță intrarea în producție a primei mașini fără volan și pedale: un „robotaxi” Tesla

Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că pick-up-ul postapocaliptic Tesla Cybertruck, arătat și promis de Musk în 2019, se află încă în testele efectuate înaite de lansarea pe piață.

Cum va arăta Tesla „Model 2”

Modelul Tesla de 25.000 € va fi poziționat sub Tesla Model 3. Deci, chiar dacă nu există nimic oficial încă, îi putem spune Tesla „Model 2”. 

Cum va arăta Tesla „Model 2” nu se știe exact, dar, conform informațiilor vehiculate în presa auto, mașina electrică va fi de clasă compactă, de dimensiunile unui Volkswagen Golf, de exemplu. 

În ceea ce privește design-ul Tesla „Model 2”, există două posibilități, în principiu. Prima vorbește despre un Model Y redus la scară. 

Iar în cel de-al doile caz, se spune că Tesla „Model 2” ar putea prelua o parte din liniile tăioase ale pick-up-ului Tesla Cybertruck. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te