FOTO Recruții ruși fug de pe front, Putin are SUV nou: Aurus Komendant. Costă cât două Rolls-uri

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.10.2022 - 14:34
Aurus Komendant / Foto: Aurus
Aurus Komendant / Foto: Aurus
Aurus Komendant / Foto: Aurus
Aurus Komendant / Foto: Aurus

Chiar dacă planurile sale de război din Ucraina nu merg deloc cum a visat, președintele rus Vladimir Putin se poate bucura că are un nou SUV. Se numește Aurus Komendant și costă de două ori cât un SUV Rolls-Royce Cullinan.

SHARE

Aproape de două ori mai scump decât un Rolls-Royce Cullinan, noul SUV rusesc Aurus Komendant nu face nicio concesie în ceea ce privește confortul și exclusivitatea, pentru a-și răsfăța primul proprietar. Nimeni altul decât președintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Programată inițial pentru 29 septembrie, lansarea noului SUV-ului rusesc de lux a fost amânată câteva zile, probabil pentru a nu umbri cuvântarea lui Putin cu ocazia „anexării” de către Rusia a patru provincii din Ucraina și startul campaniei de recrutare în masă de noi soldați. 

Citește și: Se apropie alegerile. PSD, contract de 480.000 $ cu consultanți implicați în campania lui Trump

La un an de la lansarea comercială a sedanului Aurus Senat, limuzina oficială a lui Putin în momentul de față, care a făcut furori când a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva 2019, firma lui Adil Chirinov a dezvăluit a doua verigă din gama sa, SUV-ul Aurus Komendant, în ciuda unui context global tensionat.

Aurus Komendant, un „mastodont” de 5,38 metri

Aurus Komendant este un „mastodont” cu o lungime de 5,38 metri (+4 cm față de Rolls-Royce Cullinan, de exemplu) și o greutate la gol de 3,2 tone. Ca design, ia puțin de la Mercedes GLS, ceva de la RR Cullinan și, parcă, ceva de la vechiul Chrysler 300 C, la nivelul farurilor. Iar sub caroserie se ascund o mulțime de subcontractanți, majoritatea occidentali, a căror participare la proiect este mai mult decât opaca, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei.

Citește și: VIDEO Trei tineri au furat un Maserati, i-au „rupt” accelerația și s-au făcut praf. Unul a murit

Sistemul de tracțiune integrală, de exemplu, este semnat Magna Steyr (Austria), în timp ce sistemul hibrid de propulsie vine de la Bosch (Germania).

Ca și în cazul limuzinei Aurus, motorul V8, de 4.4 litri, al SUV-ului Komendant a fost dezvoltat cu ajutorul inginerilor Porsche (Germania) și dezvoltă aproape 600 de cai putere. 

Potrivit auto-moto.com, piesele occidentale folosite ar fi ajuns în Rusia via China. 

Interiorul lui Aurus Komendant este îmbrăcat în piele Nappa, iar fel de fel de accesorii sunt din lemn de esență nobilă. 

Pasagerii spate beneficiază de scaune complet separate, încălzite și ventilate, tablete ca în avion, și minibar refrigerat.

Conform producătorului, Aurus Komendant ajunge la 100 km/h în 6,5 secunde și are un preț de bază de 575.000 de euro. Ca idee, Rolls-Royce Cullinan pornește de la circa 230.000 de euro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te