FOTO Dacia ia în calcul extinderea gamei cu un SUV urban Stepway. Cum ar putea să arate

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.05.2024 - 10:59
Dacia ia în calcul extinderea gamei cu un SUV urban Stepway. Cum ar putea să arate - Foto: auto-moto.com

Dacia ia în calcul extinderea gamei cu un SUV urban Stepway de sine stătător, după succesele înregistrate de versiunile Stepway ale modelelor Sandero, Logan și Jogger.

SHARE

Anul trecut, directorul de vânzări, marketing și operațiuni al Dacia le-a declarat jurnaliștilor britanici de la Auto-Express că „Încercăm să separăm Sandero și Sandero Stepway. Credem că există loc pentru o diferențiere suplimentară, așa că este un aspect pe care îl vom analiza”. Iar, potrivit auto-moto.com, proiectul a evoluat. 

Citește și: Mașinile hybrid, plug-in hybrid și mild-hybrid, în mare vogă după 125 de ani

Dacia ia în calcul extinderea gamei cu un SUV urban Stepway. Cum ar putea să arate

Stepway a apărut ca versiune cu elemente de crossover, de aventură, și suspensie ușor înăltață pentru Sandero. Succesul acesteia a dus la extinderea nivelului de echipare și la celelalte modele, Logan, Dokker și Jogger. Iar constructorul se pare că vrea să meargă și mai departe.

În laboratoarele Dacia se lucrează la un SUV urban veritabil, de sine stătător, Dacia Stepway, la un alter ego pentru Renault Captur.

Pe baza informațiilor culese din diferite surse, auto-moto.com a realizat și o randare, schițând cum ar putea arăta viitorul model.

Liniile de design inspirate de la Kia, mai ales semnătura luminoasă ce pare „Copy & Paste” de la Kia Sportage și Kia EV3, nu trebuie luate neapărat în seamă, fiind vorba despre o randare. Dar, în rest, apar elemente (de la noul Duster și conceptul Manifesto) și date interesante.

Citește și: FOTO SUV-ul Duster III, prima Dacie care, „Full de Full”, ajunge 30.000 €. Nu e 4x4. Ce dotări are

De pildă, jurnaliștii francezi de la auto-moto.com spun că, dacă Sandero Stepway actual e mai scurt de 4,1 metri, fiind în mare parte derivat din Renault Clio, SUV-ul urban Dacia Stepway va urca o treaptă, depășind 4,2 metri lungime. Se va apropia astfel de cei 4,23 metri ai SUV-ului urban Renault Captur, dar va rămâne mai mic decât Duster (4,34 metri lungime).

Sub capotă, evident, Dacia Stepway va beneficia sistemele de propulsie mai mult sau mai puțin electrificate deja disponibile în gama Dacia.

Citește și: VIDEO Cum arată Dacia Sandrider, prototipul pentru Dakar 2025. 360 CP și merge pe benzină sintetică

Dar, interesant, jurnaliștii francezi de la auto-moto.com pariază și pe o versiune full-hybrid, ce e disponibilă pentru platforma CMF-B începând cu cea de-a șasea generație Renault Clio. Probabil, nu va avea aceeași putere, de 145 de cai, ca la Clio și Captur, ci ceva mai puțini căluți.

SUV-ul urban Dacia Stepway ar fi așteptat pe piață la orizontul anului 2027. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te