Ford a investit 150.000 $ și a deschis un centru de vaccinare anti-COVID comunitar la Craiova

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 13.05.2021 - 13:38
Ford a investit 150.000 $ și a deschis un centru de vaccinare anti-COVID comunitar la Craiova. / Foto: Ford Romania

Ford România, cu sprijinul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a Ford Motor Company, și în parteneriat cu Primăria Craiova și organizația non-profit Rotary Craiova Probitas, a deschis un centru public de vaccinare anti-COVID în Craiova.

SHARE

Centrul Comunitar de Vaccinare anti-COVID Ford este rezultatul unei investiții de 150.000 de dolari a Ford Motor Company Fund, în colaborare cu partenerul său internațional GlobalGiving. Finanțarea este acordată către organizația medicală non-profit Probitas Rotary Craiova, care gestionează centrul și administrează procesul de vaccinare. Centrul este situat în incinta fabricii Ford Craiova, lângă poarta 3 și este deschis de luni până duminică, de la 8:00 la 20:00.

Citește și: Remdesivir salvează pacienții, dar omoară bugetul

“De la izbucnirea pandemiei, am depus toate eforturile pentru a menține pe toată lumea protejată și în siguranță. Acum suntem în cel mai important punct al acestei provocări, vaccinarea. Sănătatea și siguranța angajaților nostri, precum și a întregii comunități reprezintă o prioritate, iar acum suntem bucuroși să ne alăturăm eforturilor autorităților locale și să susținem accesul la vaccinare pentru întreaga populație din Craiova”, a declarat Josephine Payne, Președintele Ford România.

Citește și: GRAFIC Situația vaccinărilor anti-COVID pe județe: Capitala conduce, dar cu un procent mic - 33,8%

Centrul de vaccinare, care a fost autorizat de către Direcția de Sănătate Publică Dolj, cu avizul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, cu sprijinul Ministerului Sănătății și Prefecturii Dolj, va sta la dispoziția tuturor persoanelor care vor să se vaccineze anti-COVID pentru o perioadă de aproximativ 6 luni. 

Vaccinul utilizat în centrul de vaccinare Ford este Cominarty, produs de compania farmaceutică Pfizer-Biontech, iar vaccinarea se poate face cu programare pe platforma națională sau direct la fața locului. Orice persoană vaccinată deja cu prima doză Pfizer într-un alt centru, poate primi a doua doză Pfizer în centrul de vaccinare Ford și poate obține certificatul de vaccinare.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.