Cum a trecut un șofer român ITP-ul cu un „cazan”? Și-a „făcut” singur inspecția tehnică. Ce a pățit?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 30.01.2024 - 09:54
Cum a trecut un șofer român ITP-ul cu un „cazan”? Și-a „făcut” singur inspecția tehnică. Ce a pățit? - Foto: graiul.ro - Rol ilustrativ

Cum a trecut un șofer român ITP-ul cu un „cazan”? Și-a „făcut” singur inspecția tehnică. Un polițist s-a prins, însă, că folia de secretizare RAR nu era autentică și l-a sancționat conform legii.

SHARE

Unui român i-a expirat ITP-ul la mașină, un Volkswagen Touran vechi, și, cum, probabil, autovehiculul nu îndeplinea condițiile tehnice pentru a trece inspecția tehnică pe bune, i l-a falsificat, prelungindu-l din pix pe cel vechi. A aplicat pe talon și o folie de secretizare RAR, dar falsificată. 

Citește și: ITP-ul, Inspecția Tehnică Periodică, costă și peste 200 lei în 2024. Amenda ajunge și 6.600 lei

Cum a trecut un șofer român ITP-ul cu un „cazan”? Și-a „făcut” singur inspecția tehnică

Un bărbat din Maramureș s-a ales cu dosar penal când a vrut să iasă din țară. Polițiștii de frontieră sătmăreni i-au cerut actele mașinii, doar că, la verificare, aceștia au constatat că certificatul ITP al mașinii era unul fals.

Concret, sâmbătă, 27 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România un maramureșean în vârstă de 51 de ani.

Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Touran, înmatriculat în România. La verificarea documentelor pentru ieșirea din țară, polițistul de frontieră care a efectuat formalitățile de control a constatat că certificatul ITP prezentat la control avea aplicat un autocolant care nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Citește și: „Șmecheria” făcută de samsarii de mașini care nu se vede la ITP, dar te poate costa scump. Soluția

„De fapt, în urma verificărilor efectuate colegii noștri au aflat că acel certificat ITP al mașinii a fost valabil doar până în iunie 2023”, spun polițiștii de frontieră sătmăreni, informează presasm.ro.

În cauză polițiștii de frontieră sătmăreni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

Orice autovehicul aflat în circulație trebuie să aibă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă 

Orice autovehicul care circulă pe drumurile din România, ca de altfel în toate statele, trebuie să aibă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă.

Aceasta se efectuează de către proprietar sau șofer în funcție de vechimea vehiculului: o dată la 3 ani pentru mașinile noi, o dată la 2 ani pentru mașinile cu o vechime între 3 și 12 ani și anual pentru mașinile de peste 12 ani vechime.

Mașinile de taxi, ride-sharing sau de transport persoane trebuie să facă ITP 2024 la 6 luni, conform normelor în vigoare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te