Criza din industria auto se adâncește. Stellantis oprește mai multe fabrici din Italia în noiembrie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.10.2024 - 14:54
Criza din industria auto se adâncește. Stellantis oprește mai multe fabrici din Italia în noiembrie - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ
Criza din industria auto se adâncește. Stellantis oprește mai multe fabrici din Italia în noiembrie - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Criza din industria auto se adâncește. Stellantis oprește mai multe fabrici din Italia în noiembrie, în încercarea de a ajusta producția la nivelul cererii din ce în ce mai scăzute din Europa, mai ales în ceea ce privește mașinile electrice.

SHARE

Grupul Stellantis a anunțat că mai multe dintre fabricile sale din italia vor fi închise din nou în noiembrie pentru a regla producția. Decizia afectează în principal uzinele Pomigliano d'Arco și Termoli.

Citește și: FOTO Prima mașină electrică fabricată în România intră în producție. Prețurile încep de la 31.000 €

Criza din industria auto se adâncește. Stellantis oprește mai multe fabrici din Italia în noiembrie

Linia de asamblare pentru Fiat Panda de la Pomigliano d'Arco, lângă Napoli, va fi închisă timp de 9 zile.

Iar la uzina Termoli, din estul Italiei, producția motorului „Fire”, utilizat pentru anumite modele Jeep și Fiat, va fi suspendată între 11 și 24 noiembrie. 

Producția motorului mic „GSE”, pentru Fiat Panda și Fiat 500, și a motoarelor mai puternice „GSE” și V6, pentru Alfa Romeo și Maserati, va fi de asemenea suspendată timp de 4 zile.

Conducerea italiană a Stellantis a informat sindicatele cu privire la aceste măsuri, care sunt luate într-un context dificil.

Citește și: Disperat că electricele nu se vând, Fiat reia producția „Logan-ului diesel”. Preț, de la 16.900 €

Vânzările proaste de mașini electrice afectează întreaga industrie auto din Europa

Stellantis se confruntă cu dificultăți din cauza scăderii comenzilor de mașini electrice în Europa, un fenomen care afectează toți producătorii auto, în special în Europa. 

„Traversăm o perioadă deosebit de complexă în tranziția noastră către vehiculele electrice”, a anunțat Stellantis, într-un comunicat de presă.

Grupul a suspendat deja producția modelului electric Fiat 500e la uzina sa Mirafiori (în nordul Italiei) până la 1 noiembrie din aceleași motive. Această întrerupere a fost posibilă datorită programului de lucru cu program redus finanțat de guvernul italian.

Citește și: Stellantis oprește producția mașinii electrice Fiat 500e. Nu o cumpără nimeni

Aceste închideri temporare vizează „adaptarea producției la condițiile actuale ale pieței și garantarea unei gestionări eficiente a resurselor”, a declarat conducerea Stellantis, afirmându-și în același timp hotărârea de a menține continuitatea activității în această perioadă complexă.

Stellantis, livrări cu 20% mai mici în T3 2024

Stellantis a anunțat, de asemenea, o scădere cu 20% a numărului de vehicule livrate rețelei sale de dealeri și flotelor corporative în al treilea trimestru al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Declinul a fost deosebit de accentuat în America de Nord (-36%) și Europa (-17%).

La sfârșitul lunii septembrie, Stellantis și-a redus previziunile privind marja operațională pentru 2024 și a înlocuit mai mulți directori executivi.

Iar directorul general Carlos Tavares nu a exclus închiderea unor fabrici dacă situația nu se îmbunătățește.

Cu toate acestea, el a asigurat la Salonul Auto de la Paris 2024 că toate fabricile italiene au un plan de afaceri până în 2032, oferind un orizont de stabilitate pe termen mediu pentru fabricile din țară.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te