Circa 2.500 de oameni dați afară? Stellantis oprește producția unei mașini legendare după 30 de ani

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.08.2024 - 13:32
Circa 2.500 de oameni dați afară? Stellantis oprește producția unei mașini legendare după 30 de ani - Foto: ramtruck.ca
Circa 2.500 de oameni dați afară? Stellantis oprește producția unei mașini legendare după 30 de ani - Foto: ramtruck.ca

Circa 2.500 de oameni dați afară? Grupul Stellantis oprește producția unei mașini legendare după mai bine de 30 de ani și ia în calcul să renunțe la o tură de lucru din două la una dintre fabricile sale istorice, care face furgonete încă din anul 1938.

SHARE

Stellantis a anunțat că va înceta producția pick-up-ului Ram 1500 Classic, model fabricat la uzina Warren din Michigan, Statele Unite, începând din 2003, ceea ce ar putea duce la pierderea a aproape 2.500 de locuri de muncă începând cu luna octombrie 2024.

Circa 2.500 de oameni dați afară? Stellantis oprește producția unei mașini legendare după 30 de ani

Potrivit unui comunicat de al grupului, producția Ram 1500 Classic va înceta până la sfârșitul anului, pentru a face loc noii generații Ram 1500, care este deja în producție la o altă uzină din Michigan, în Sterling Heights.

Această reorganizare va duce la o reducere a activității la uzina Warren, care va trece de la producția în două schimburi pe zi la una singură.

De acum înainte, linia de asamblare se va concentra exclusiv pe cele patru versiuni ale familiei Jeep Wagoneer, care sunt produse, de asemenea, la acest amplasament.

Citește și: Gigantul auto Stellantis, în colaps? Profitul, -48% în 2024. Mărcile care nu fac bani, închise

Cu toate acestea, nu toate activitățile de la complexul Warren Truck Plant vor fi afectate. Stellantis a precizat că anumite operațiuni, în special cele legate de vopsire, vor continua să funcționeze în două schimburi.

Fabrica auto Warren, care este istorică pentru grup, a început să producă pick-up-uri în 1938 și a făcut în special Ram 1500 din 1993, precum și Dodge Dakota și Mitsubishi Raider.

În 2013, a fost introdus un al treilea schimb, creându-se astfel aproximativ o mie de locuri de muncă suplimentare. Cu toate acestea, odată cu transferul producției Ram 1500 la Sterling Heights în 2018, uzina Warren a revenit la două schimburi.

În prezent, uzina Warren are 3.583 de angajați, dintre care 3.358 sunt plătiți cu ora și sunt acoperiți de un contract colectiv negociat cu sindicatul United Auto Workers (UAW).

Citește și: Dependența de China în industria pământurilor rare pentru mașinile electrice alertează lumea

UAW nu a reacționat încă oficial la anunțul Stellantis. Cu toate acestea, maximum 2.450 de persoane și-ar putea pierde locurile de muncă începând cu 8 octombrie.

Decizia de a înceta producția modelului Ram 1500 Classic și concedierile planificate fac parte dintr-o serie de reorganizări menite să optimizeze costurile la Stellantis, care deține 14 mărci și este considerat unul dintre "Big Three", cei trei mari constructori auto americani istorici cu sediul în zona Detroit.

O investiție de 1,5 miliarde de dolari a fost realizată pentru a pregăti uzina Warren pentru producția modelului Jeep Wagoneer, ale cărui prime modele au fost livrate dealerilor în septembrie 2021.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te