BREAKING Ford oprește producția în fabrica de la Craiova din cauza pandemiei de Covid-19

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.03.2020 - 17:20

Întreaga industrie auto europeană suferă din cauza pandemiei de coronavirus, iar fabrica Ford de la Craiova nu face excepție. Potrivit unor surse Newsweek România, Ford Craiova va opri producția începând de joi. Ford a confirmat informația printr-un comunicat trimis la ora 17.13.

SHARE

UPDATE 17 martie, ora 17.13: Ford a confirmat oficial suspendarea activității la principalele sale fabrici de productie din Europa.

Este de așteptat ca suspendarea temporară a producției să dureze câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor, transmite Ford într-un comunicat.

Aceasta măsura este luata in contextul restrictiilor impuse de guvernele nationale in privinta transportului si contactelor personale, astfel ca vanzarile de masini si componentele sunt afectate la nivelul intregului continent.

Pe durata opririi temporare a productiei, angajatii Ford Craiova se vor afla in somaj tehnic si beneficiaza de o indemnizatie de 78% din salariul de baza, precum și de celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situații.

„Deși impactul coronavirusului în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societății europene în ansamblu, sunt fără precedent”, a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa.

„Din cauza impactului dramatic pe care îl are această criză il are asupra pieței auto europene și asupra industriei furnizorilor – și ținând cont de de acțiunile recente ale țărilor pentru a restricționa toate călătoriile și contactele personale, în afară de cele esențiale – vom opri temporar producția în principalele noastre fabrici din Europa continentală”, a mai spus Rowley, adăugând că „în momente dificile ca acesta, trebuie să ramanem uniți și să punem oamenii pe primul loc”

...

Cei aproximativ șase mii de angajați Ford Craiova vor intra în șomaj tehnic în perioada 19 martie - 5 aprilie. În acest interval, angajații vor primi 78% din salariu. 

Săptămâna trecută, Ford Craiova a dispus ca din data de 16 martie angajații care își pot desfășura activitatea în afara birourilor să rămână acasa până la noi indicații, a limitat accesul vizitatorilor, a amplasat instalații sanitare suplimentare și a amânat mai multe evenimente.

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construiește în premieră, în paralel, două crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor - Ford EcoSport și nou-lansatul Ford Puma.

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. 

Fabrica Ford de la Valencia, Spania, a fost închisă luni, 16 martie, după ce trei angajați au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te