BMW își construiește fabrică la 30 de kilometri de granița României

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 31.07.2018 - 13:36
BMW Debrece va deveni cea de-a 31 facilitate de producție BMW.

Ungaria joacă pe cartea industriei auto și câștigă. BMW AG a anunțat că investește un miliard de euro într-o nouă fabrică la Debrecen, un oraș bine conectat din punct de vedere al infrastructurii și al furnizorilor, situat la circa 30 de kilometri de granița cu România.

SHARE

Investiția de la Debrecen este prima de acest gen realizată de constructorul bavarez pe ”bătrânul continent” în ultimii aproape 20 de ani (ultima fabrică BMW în Europa a fost făcută în 2000, la Leipzig) și, potrivit CEO-ului BMW, Harald Krueger, ”are drept principal scop întărirea activității grupului în Europa și menținerea unui echilibru al producției între Asia, America și Europa”. În momentul de față, popularele SUV-uri BMW, de exemplu, sunt importate pe piața europeană și în China din Statele Unite. Iar săptămâna trecută, bavarezii au anuțat creșterea prețurilor în China, după ce Beijingul a majorat taxele vamale în raport cu SUA.

Construcția noii facilități, care va fi capabilă să producă 150.000 de vehicule, electrice și convenționale, pe an, va începe în prima jumătate a anului 2019. Când va fi gata, BMW Debrece va deveni cea de-a 31 facilitate de producție BMW, ceea ce îi va propulsa pe bavarezi pe locul cinci în topul celor mai importanți constructori auto care și-au început activitatea în Europa. 

Suzuki, Opel, Audi și Mercedes-Benz fabrică deja în Ungaria diferite modele, producția totală depășind 400.000 de mașini pe an. Însă, cum lucrurile și tehnologia în industria auto evoluează în ritm de galop, iar, în goana după profit, constructorii caută permanent soluții de dezvoltare la prețuri cât mai competitive, autoritățile de la Budapesta investesc și au, se pare, un plan bine structurat pentru atragerea de noi investitori. De exemplu, Ungaria a investit 13 milioane de euro într-un nou circuit de teste la Zalaegerszeg, iar Bosch a primit sprijinul autorităților pentru a construi o facilitate de testare de 10.000 de metri pătrați, facilitate ce se va concentra pe dezvoltarea condusului autonom și a mobilității electrice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.