Blocat acasă de Crăciun: O mașină electrică Tesla Model S a refuzat să se încarce din cauza gerului

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.12.2022 - 16:31
O mașină electrică Tesla Model S a refuzat să se încarce - Foto: notateslaapp
Proprietarul unei Tesla Model S din SUA a relatat cum a fost obligat să-și anuleze planurile de Crăciun după ce mașina sa a refuzat să se încarce din cauza gerului. / Foto: Domenick Nati

Frigul e cel mai mare dușman al bateriilor mașinilor electrice. Proprietarul unei Tesla Model S din SUA a relatat cum a fost obligat să-și anuleze planurile de Crăciun după ce mașina sa a refuzat să se încarce din cauza gerului. A încercat și la stație, și acasă.

SHARE

Statele Unite trec prin cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani. La New York, de exemplu, zăpada a ajuns și la trei metri înălțime, iar în alte zone temperaturile au ajuns și la -40 de grade Celsius. 

Domenick Nati, un prezentator radio de 44 de ani Lynchburg, estul statului Virginia, care are o Tesla Model S, a relatat cum și-a ratat planurile de Crăciun, rămânând blocat acasă din cauza mașinii sale electrice care a refuzat să se încarce din cauza frigului. 

Citește și: VIDEO Mesajul dat de o Dacia Spring, după ce a trecut printr-o baltă: Încărcare baterie imposibilă

Vineri, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, Tesla lui Domenick Nati mai avea 40% baterie, iar temperatura de afară era de -7 grade Celsius. Proprietarul a mers la o stație de încărcare „Supercharger” și și-a băgat mașina în priză. După 2 ore, însă, nu s-a încărcat aproape deloc. 

„Au trecut două ore și nu s-a schimbat mare lucru (...) Încărcarea mergea foarte lent și cifrele au scăzut pe măsură ce temperatura a scăzut. În cele din urmă, a încetat complet încărcarea", a declarat Domenick Nati, relatează businessinsider.com.

Citește și: O camionetă electrică Ford F-150 Lightning a făcut „Boom!” și a „murit” când a fost băgată în priză

Apoi, Domenick Nati a încercat să-și încarce mașina electrică acasă, peste noapte. Degeaba, tot n-a reușit. 

Sâmbătă, având planuri pentru seara de Ajun, proprietatul de Tesla Model S a mai mers la o stație ”Supercharger”. Tot fără noroc.

Domenick Nati a relatat că mașina a afișat mesajul „Bateria se încălzește – Păstrați cablul de încărcare introdus” și după o oră de stat la încărcat autonomia bateriei nu a crescut deloc. A postat și un video pe TikTok cu problema întâmpinată, filmuleț pe care îl puteți urmări aici.

"Nu am alt vehicul, așa că am decis să văd dacă are nevoie de mai mult timp. Au trecut orele și, cu doar 19 mile rămase până la gol, am ales să las mașina conectată și să mă duc înapoi la casa mea", a conchis Domenick Nati. 

După 15 ore de stat la încărcat, Tesla Model S a prezentatorului radio din SUA nu s-a încărcat deloc, așa că acesta a fost nevoit să-și anuleze planurile de Crăciun și să rămână acasă.

Proprietarul de Tesla a precizat că a contactat serviciul de asistență pentru clienți Tesla, dar nu a primit niciun răspuns.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te