Viscolul face prima victimă. O persoană a murit după ce ambulanța nu a ajuns la timp

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 26.11.2023 - 13:28
O persoană a murit după ce ambulanța a rămas blocată în nămeți - Foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (imagine cu rol ilustrativ)

O persoană din județul Vrancea a murit, duminică, după ce ambulanța care trebuia să ajungă la caz, a rămas blocată în troiene. Aceasta este prima victimă a viscolului ce afectează sud-estul României.

SHARE

Pacientul se afla deja în stare de inconștiență, atunci când a fost solicitată intervenția unei ambulanțe. Aceasta a rămas, însă, blocată în troiene, din cauza viscolului, persoana decedând înainte ca salvarea să ajungă la ea.

Viscolul face prima victimă. O persoană a murit după ce ambulanța nu a ajuns la timp

Potrivit SAJ Vrancea, ambulanţa fusese solicitată pentru o urgenţă medicală la un pacient inconştient, care între timp a decedat.

La ora actuală, pentru deszăpezirea ambulanţei acţionează un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Servicii de Urgenţă de la Slobozia Bradului, relatează Agerpres.

Citește și: VIDEO Cel mai puternic viscol din noiembrie, în ultimii 30 de ani,filmat până au căzut comunicațiile

După ce va fi deblocată, ambulanţa este aşteptată pentru a prelua un alt pacient, tot din Slobozia Bradului, care a rămas fără oxigen ca urmare a întreruperii energiei electrice în zonă. 

Judeţul Vrancea se află sub cod roşu de vreme rea până la ora 16:00, cu intensificări puternice ale vântului şi viscol. 

De asemenea, un microbuz cu 11 persoane a rămas blocat, duminică dimineaţa, în jurul orei 10:00, pe sectorul de drum Topolog-Saraiu de pe DN 22A Tulcea-Bucureşti, din cauza viscolului şi a depunerilor de zăpadă de pe carosabil, a declarat, pentru Agerpres,  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Năstase.

În sprijinul persoanelor blocate, în zonă se deplasează echipe şi utilaje ale societăţilor Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, însă intervenţia este dificilă, din cauza vizibilităţii reduse.

Citește și: 130 de persoane, blocate în frig, într-un tren, la Brăila. Viscolul a rupt un fir de înaltă tensiune

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare Cod roşu de viscol, valabilă până la ora 16:00, în localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h, viscol, vizibilitate redusă spre zero.

De asemenea, până la ora 20:00, este în vigoare un Cod portocaliu de viscol în estul şi nord-estul Munteniei, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

În intervalul menţionat, în estul şi nord-estul Munteniei, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei va ninge şi va fi viscol. Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale în general de 85-90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de 90-110 km/h, va ninge şi va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

ANM a emis şi o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, temporar viscol, valabil până la 20:00, în vestul şi sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania şi în jumătatea de nord a Moldovei. Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50-65 km/h şi, pe arii restrânse, va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te