VIDEO Centura Sucevei se surpă, la 4 ani de la inaugurarea completă. CNAIR a notificat constructorul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.11.2023 - 10:15
Centura Sucevei se surpă, la 4 ani de la inaugurarea completă. CNAIR a notificat constructorul - Foto: captură video

Centura Sucevei se surpă, la 4 ani de la inaugurarea completă. Primele probleme au apărut în 2020, la nici un an de la tăierea panglicii, când într-o zonă pământul a luat-o la vale. Iar, mai nou, au apărut degradări serioase la pilonii viaductului de pe „VO2P” finalizat în 2019.

SHARE

CNAIR, prin intermediul DRDP Iași, a constatat problemele serioase apărute la lucrările de artă de pe Centura Sucevei - VO2P și spune că a notificat constructorul pentru remedierea acestora. 

„În urma unei revizii efectuată de specialiștii SDN Suceava au fost constatate unele degradări la lucrările de artă de pe traseul VO Suceava.

A fost notificat constructorul, iar, în perioada imediată, acesta va executa lucrări de remediere a rostului de dilatație deteriorat.

Pentru buna desfășurare a cirulației rutiere și menținerea viabilității drumului, constructorul intervine, ori de câte ori este nevoie – pe cheltuiala sa, în vederea remedierii defecțiunilor care apar la Centura Sucevei – VO 2P”, a anunțat directorul general al DRDP Iași, Ovidiu Laicu, informează newsbucovina.ro.

Citește și: Autostrada Sebeş - Turda are nevoie constantă de reparații. Cârpeli, denivelări și surpări

Directorul general al DRDP Iași a explicat că sectorul de drum național Centura Sucevei – VO2P este predat constructorului SC Autotehnorom SRL, căruia îi revine responsabilitatea asigurării condițiilor de circulație în siguranță.

Centura Sucevei se surpă, la 4 ani de la inaugurarea completă

Centura Sucevei - VO2P a fost inaugurată complet în septembrie 2019, deși ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat în 2008, iar termenul de finalizare trebuia să fie 2012.

În perioada 2008- 2012, Centura Sucevei - VO2P a fost construită în proporție de circa 80%.

În 2013, a fost dat în trafic tronsonul III, de la intersecţia cu DN 17, „Zidul Morţii”, până la Pătrăuţi. Iar celelate două tronsoane au fost scoase la licitaţie în 2018 şi finalizate de firma Autotehnorom până la inaugurarea totală din septembrie 2019. 

Citește și: 20.000.000 euro pe kilometru pentru o autostradă care trece prin centrul țării. Va fi gata în 2028

„Am pornit prost ca traseu. A trebuit să găsim soluţii pentru a finaliza ceea ce alţii au început prost. Să ne amintim că ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat în 2008, iar termenul de finalizare trebuia să fie 2012. Referitor la ceea ce este dat în trafic acum, este o porţiune a variantei ocolitoare de 7 kilometri, care au fost abandonaţi, nu neterminaţi, pentru că nimeni nu-şi asuma răspunderea să toarne asfalt pe un pământ de flori. Iată că Guvernul acesta şi-a asumat răspunderea, a găsit şi soluţia tehnică, chiar dacă asta a însemnat dublarea sumei pentru varianta ocolitoare. Am plecat de la 220 de milioane şi am ajuns la 417 milioane de lei”, a spunea la vremea respectivă Mirela Adomnicăi, fostul prefect al judeţului Suceava. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te