Vali Nebunu și Doina, soția sa, condamnați pentru că au intrat ilegal cu copilul în țară

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.05.2021 - 12:32
Vali Nebunu și Doina, soția sa, condamnați pentru că au intrat ilegal cu copilul în țară Foto: Facebook

Liderii clanului Sportivilor, Mircea și Vali Nebunu au fost condamnați amândoi de judecătorii arădeni. Primul a luat un an și o lună de închisoare pentru conducere fără permis, iar cel de-al doilea a primit 4 ani și 8 luni cu executare pentru trafic de migranți.

SHARE

După ce a comis mai multe furturi în Elveția, Valentin Băluș, zis Vali Nebunu și soția sa Doina s-au întors pe ascuns în țară, cu ajutorul unei rețele din care făceau parte mai mulți interlopi.

CITEȘTE ȘI: Cum face Becali bani pe spinarea statului român: păzește o ruină din Ucraina

Din cercetări polițiștilor a reieșit că doi dintre membri unei grupări de trafic de migranți, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de "Clanul Sportivilor, ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari pe teritoriul Elveției.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu, prins cu permis fals de Ucraina la fel ca Florinel Coman, a fost condamnat

Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, Vali Nebunu ar fi coordonat și organizat împreună cu ceilalți 5 membri ai grupării, repatrierea lor și a unui copil minor în țară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerii acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate. Conform anchetatorilor, este vorba despre copilul lui Vali Nebunu și al Doinei Derviș - Băluș.

Citește și: Mircea Nebunu a dat o petrecere de condamnare. Se pregătește de botezul fiului și de închisoare

Vali Nebunu și Doina, soția sa, condamnați pentru că au intrat ilegal cu copilul în țară

În decembrie 2019, au fost desfășurate trei percheziții domiciliare, una în București și două pe raza județului Arad, fiind puse în executare șapte mandate de aducere, două în București, patru în județul Arad și unul în municipiul Constanța. Două persoane din București, două din Ineu, județul Arad, și una din Constanța au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Procesul a început la Arad în această primăvară și, dupa mai multe amânări, magistrații au decis condamnarea lui Vali Nebunu la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat și pentru instigare la trafic de migranți cu recidivă.

Soția sa, Doina, a primit o podeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Decizia nu este definitivă. 

Citește și: Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic de persoane

Vali Nebunu a făcut un copil cu Doina în timp ce ea era măritată

Vali Nebunu a început o relație cu Doina Derviș din Constanța, patroana unui salon de înfrumusețare de pe litoral, în urmă cu aproximativ 10 ani care era măritată cu un cetățean turc. Problemele au apărut la nașterea fiicei lor, în 2016.

Fata interlopului din Clanul Sportivilor a fost trecută pe numele turcului cu care femeia era măritată, motiv pentru care, Vali Nebunu a deschis un proces de recunoaștere a fiicei sale.

În 2011, Doina  a ajuns vedetă în presa locală după ce l-a acuzat pe fostul director adjunct al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța că i-a făcut avansuri sexuale explicite, conform cancan.ro .

Doina și Vali s-au căsătorit, iar la doar câteva săptămâni după nuntă, Doina a cerut instanței să constate că Vali este tatăl biologic al fetiței care acum are 4 ani și jumătate. Procesul s-a finalizat în ultimele zile ale anului 2020 cu modificarea din certificatul de naștere a numelui tatălui.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te