Un român a intrat în grupul „Fără botniță” și a șters membrii. Ne-a explicat de ce a făcut-o

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 21.09.2020 - 15:54

Rețelele de socializare s-au umplut de grupuri care îndeamnă pe români să nu mai poarte mască de protecție, pentru că aceasta le-ar încălca libertatea. Oamenii sunt îndemnați să se fotografieze fără mască în magazine sau la coafor.

SHARE

Veniți în grupul «Fără Botniță Jos Dictatura Medicală» pentru a preveni prezente și potențial viitoare restricții dictatoriale care încalcă drepturile omului” scrie în descrierea celui mai mare dintre aceste grupuri, care are peste 42.000 de membri. 

Mai mult, curentul celor care consideră că banala mască de protecție este o limitare a libertății este tot mai mare și l-a prins, mai nou, inclusiv pe regizorul Cristi Puiu, care sâmbătă a participat în Piața Victoriei la un protest, cu alte circa 200 de persoane, față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Organizatorii au susținut că ar fi un protest al părinților, nemulțumiți de obligativitatea ca în școli copiii să poarte mască, Părinții au venit însoțiți de copii, unii foarte mici, în cărucioare.

Cât a durat să șteargă toți membrii

În acest context, un român stabilit la Madrid a decis să acționeze și să oprească răspândirea mesajelor false ale celor care susțin că masca de protecție nu mai lasă creierul să se oxigeneze.

 

Mihai Sandu a intrat într-unul din grupurile „Fără botniță” de pe Facebook, a pretins că este unul dintre cei care nu suportă bucăți de pânză pe față, a devenit administrator și apoi a șters membrii grupului. 

„Era un grup mic, de 333 de membrii. Nu i-am șters pe toți, doar 330, așa că la final am rămas doar eu și două administratore. Am șters și toate postările”, a explicat Mihai Sandu pentru Newsweek România.

 

Mihai Sandu a încercat să repete manevra și în grupul mare „Fără botniță”, dar acolo a fost blocat și nu i-a ieșit. 

Bărbatul a povestit pentru Newsweek România cum a ajuns administrator al grupului de Facebook și cât i-a luat să șteargă toți membrii.

„Una dintre administratore a întrebat cine vrea să fie moderator, în ideea că grupul urmează să primească foarte multe cereri de înscriere în următoarea perioadă și mai au nevoie de 3 moderatori.

Am spus că am timp și pot face acest lucru.

În 5 minute, am primit invitația de a deveni moderator, am verificat postările și am șters niște comentarii cu înjurături.

Apoi, după cca. 2 ore, am început să blochez membrii. În 10 minute am terminat de șters și blocat toți membrii.

Am șters apoi postările. A mai durat aproximativ 30 minute și am fost și eu scos și blocat”, a povestit Mihai Sandu.

10.000 de euro pentru vendetta

Bărbatul  a povestit că ulterior a primit „un mesaj foooarte suav” de la Diana Neacșu, una dintre administratorele grupului „Fără botniță”, „în care îmi promitea că o să mă lege neamurile ei din Coslada de mașină, o să ajung în scaun cu rotile, etc, plus diverse înjurături din folclorul românesc”.

„Ca să văd că vorbește serios, a spus că este dispusă să cheltuiască 10.000 de euro pentru vendetta”, a menționat cel care a șters toți membrii grupului care sunt împotriva măștii de protecție.

Alte amenințări nu a mai primit.

 

 

Mihai Sandu a declarat că a acționat astfel pentru că el crede în măsurile de protecție împotriva coronavirusului. 

„Iar acei oameni erau foarte porniți împotriva «botnitarilor» (așa ne numesc ei pe cei care purtăm mască). Pe cei din grup care aveau opinii diferite, îi înjurau și îi raportau adminilor pentru a fi blocați și excluși.

Mai mult, m-a enervat numărul mare de poze, făcute în magazine și mijloace de transport în comun, în care nu purtau mască și erau mândri de lucrul ăsta. Unii erau împreună cu copiii, iar lucrul ăsta îl consider un atentat la sănătatea și viața celor mici”, a menționat Mihai Sandu.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.