Un plutonier SMURD de la ISU Dobrogea, arestat pentru că a abuzat sexual o minoră

DE Adrian Costin | Actualizat: 30.05.2021 - 19:47
Plt. adj Adrian Strătilă Foto: focuspress.ro

Judecătorii Tribunalului Militar București au decis vineri arestarea pentru 30 de zile a plt. adj Adrian Strătilă, acuzat de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scop sexual și coruperea sexuală a minorilor.

SHARE

Un comandant echipaj și conducător autospeciale, paramedic SMURD în cadrul Detașamentului de Pompieri – Constanta Port a fost arestat, sâmbătă, de Tribunalul Mlitar București, fiind acuzat că a abuzat sexual de o copilă minoră.

Citește și: Amalia, fosta soție a lui Ilie Năstase: Plecată din Rahova, am ajuns să vorbesc cu Robert de Niro

Este vorba despre plt. adj Adrian Strătilă, acuzat, printre altele, de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scop sexual, corupere a minorilor, pe numele său fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul ar fi abuzat de o minoră de 14 ani, conform Focus Press

Citește și: EXCLUSIV Interlopul Rechinu are un ordin de suspendare a extrădării de la un judecător din Mexic

Arestat pentru 30 de zile

"Admite propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, formulată conform art.224 C.pr.pen. în dosarul nr.488/P/2021 privind pe inculpatul plt. adj. STRĂTILĂ ADRIAN. În baza art.226 alin.1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art.223 alin.1 lit. b) şi c) şi alin.2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 28.05.2021 până la 26.06.2021 inclusiv, a inculpatului plt. adj. STRĂTILĂ ADRIAN din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de agresiune sexuală prev. de art.219 alin.1 și alin.2 lit. c) C.pen. şi racolarea minorilor în scopuri sexuale prev. de art.222 alin.2 C.pen. rap. la art.221 alin.4 C.pen. (ambele privind persoana vătămată ….), agresiune sexuală prev. de art.219 alin.1 și alin.2 lit. c) C.pen., cu aplic art.35 alin.1 C.pen. şi coruperea sexuală a minorilor prev. de art.221 alin.4 C.pen. (ambele privind persoana vătămată ….), totul cu aplic. art.38 alin.1 C.pen. În baza art.226 C.pr.pen. raportat la art.230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului plt. adj. Strătilă Adrian pentru perioada menţionată. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat, inclusiv onorariul avocatului din oficiu desemnat inculpatului, rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.05.2021, ora 13.50, în prezenţa inculpatului. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2/2021  28.05.2021", se arată în minuta instanței.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a anunțat că Adrian Strătilă, care lucrează din 2007  la această unitate, a fost suspendat pentru 30 de zile din funcție.

"Bărbatul (Adrian Strătilă - n.r.) este angajatul ISU CT din anul 2007, fiind încadrat ca și comandant de echipaj și șofer. Până acum nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituția noastră pune accent pe moralitate, disciplina și respect fata de oameni. La nivelul Inspectoratului s-a luat măsură suspendării raporturilor de munca ale acestuia pt 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe", a transmis ISU Constanța.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.