Dezastrul de la spitalul din Suceava: lipseau fire chirurgicale, dar se cumpărau aparate inutile

DE Mircea Marian | Actualizat: 30.06.2020 - 14:58
Medicul Anatol Burlacioc Foto: Hotnews

Medicul Anatol Burlacioc, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava arată, într-un interviu pentru Hotnews, haosul și incompetența din acest spital, dinainte de pandemie. El apune că dezastrul din perioada epidemiei de coronavirus n-a fost deloc întâmplător.

SHARE

Burlacioc spune despre fostul manager al SJU Suceava, Vasile Rîmbu, că a fost o calamitate susținută politic. “Rîmbu a fost o calamitate care să sperăm că a trecut. Dar imixtiunea politicului în domeniile strict profesionale ar trebui să înceteze“, afirmă medicul sucevean.

În aprilie 2019, Spitalul Județean din Suceava a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler, dar decorația a fost retrasă când epidemia a cuprins acest spital.

Vasile Rîmbu a fost la un pas să fie numit ministrul Sănătății în guvernul PNL, el fiind susținut de Vasile Flutur, președintele CJ Suceava. 

Anatol Burlacioc oferă, în interviul pentru Hotnews, câteva exemple despre ceea ce se petrecea la SJU Suceava înainte de epidemia de coronavirus:

- “Sunt perioade la blocul operator când nu avem firele chirurgicale de care avem nevoie. Comandăm niște fire, ni se aduc alt tip de fire. Cine face achizițiile, sigur, nu se pricepe“.

- “Nu am fost absurd niciodată, nu am așteptat că am condiții ca nu știu unde, dar am avut pretenția de a avea niște condiții elementare pentru a trata corect pacientul, pentru ca pacientul să poată pleca acasă sănătos și mulțumit“.

- “Asistentele cumpărau saci de gunoi și produse de birotică, cumpărau panouri de afișaj unde se afișează dispozițiile, ordinele din secție“.

- “Despre spitalul din Suceava s-a spus mereu că s-au făcut investiții, dar degeaba cumperi aparate pe care nu le folosește nimeni și nu cumperi ce e necesar.“

Puteți citi integral aici interviul dat Hotnews de medicul Anatol Burlacioc: “Ce s-a petrecut la spitalul din Suceava „nu a fost deloc întâmplător”. Interviu cu un medic care a prevăzut dezastrul: Adevărul nu poate fi ascuns după deget”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -