Un mare oraș din România va avea apă la robinet cu porția. Care este motivul ?

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.02.2024 - 21:07
Un mare oraș din România va avea apă la robinet cu porția. Care este motivul ? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un mare oraș din România va avea apă la robinet cu porția. Compania de Apă Oltenia (CAO) SA a emis un comunicat în care informează despre necesitatea desfășurării unor lucrări "deosebit de complexe".

SHARE

Restricţii la apă, timp de o săptămână, în Craiova şi alte localități din Dolj și Gorj, după ce Compania de Apă Oltenia a decis demararea unor lucrări "deosebit de complexe".

Un mare oraș din România va avea apă la robinet cu porția. Care este motivul ?

În perioada 26 februarie - 2 martie, municipiul Craiova și alte localități din județele Dolj și Gorj se vor confrunta cu întreruperea furnizării apei potabile. 

Citește și: Capitala, sub asediul avariilor. 900 de blocuri fără apă caldă și căldură. Lista lor

Compania de Apă Oltenia (CAO) SA a emis un comunicat în care informează despre necesitatea desfășurării unor lucrări "deosebit de complexe" în cadrul masterplanului de apă din zonă.

Eforturi pentru minimizarea impactului în zona metropolitană

Compania de Apă Oltenia face eforturi pentru a minimiza impactul în zona metropolitană, unde există posibilități tehnice.

"Se fac eforturi ca în zona metropolitană, acolo unde există posibilități tehnice, să fie furnizată apă după același program ca în municipiul Craiova. Este vorba despre Breasta, Ișalnița, Șimnicu de Sus, satele Podari, Balta Verde și Braniște din comuna Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă și Malu Mare.

În Municipiul Craiova, în perioada 27 februarie – 02 martie, apa SE VA FURNIZA dimineața și seara, în intervalul orar 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare, având în vedere lungimea mare de rețea care trebuie alimentată, pot să apară abateri de la acest program.

Citește și: Ucraina va folosi portul Constanța să transporte cereale și să evite blocada impusă de Polonia

Cișmelele publice de la Șimnic, Făcăi și Marlorex vor fi alimentate continuu", a transmis Compania de Apă Oltenia, într-un comunicat.

În comunicat se mai arată că pot să apară modificări în distribuția apei în diverse zone, altele decât cele deja menționate, astfel că programul va fi fi revizuit.

Antreprenorul și-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar între timp se execută activitățile de pregătire pe cele două șantiere.

Vor fi afectate toate comunele de pe aducțiune: Câlnic, Telești, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni, Brănești și orașul Rovinari din județul Gorj, precum și Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Almăj și orașul Filiași, din județul Dolj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te