Un avion pensionat al British Airways transformat în „avion de petrecere" de 1.300 de dolari pe oră

DE Daniel Toșa | 02.02.2022 - 10:46
Un avion pensionat al British Airways transformat în „avion de petrecere" de 1.300 de dolari pe oră/FOTO: CNN.com

Un avion dezafectat al British Airways se pregătește pentru un viitor plin de acțiune, după ce a renăscut ca spațiu unic de închiriere pentru evenimente, situat pe un aeroport din Marea Britanie.

SHARE

Suzannah Harvey, director executiv al aeroportului privat Cotswold Airport de lângă Kemble, în Anglia, a cumpărat Negus 747 pentru 1 liră sterlină în octombrie 2020 și a petrecut aproximativ 14 luni transformându-l într-un „avion de petreceri" la modă, cu tarife începând de la aproximativ 1.300 de dolari pe oră, potrivit CNN.

Harvey a venit cu ideea pentru această facilitate de organizare a evenimentelor în momentul în care mai multe aeronave 747 scoase la pensie de BA au sosit la compania de depozitare și piese Air Salvage International, care se întâmplă să se afle pe aeroportul Cotswold, și s-a adresat imediat transportatorului aerian britanic cu propunerea sa.

Citește și: VIDEO George Simion și cameramanul său au pălmuit doi botoșăneni. Motivul: n-au dat mâna cu liderul

Cu toate acestea, procesul a fost departe de a fi simplu. De fapt, vânzarea a presupus săptămâni de negocieri, în timpul cărora BA a fost de acord ca secțiunea economică a avionului să poată fi îndepărtată, iar Harvey a promis că se va asigura că aeronava va fi bine îngrijită.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Negus (@negus747)

„A fost nevoie de șase săptămâni pentru a face negocierile pentru contract", a declarat Harvey pentru CNN Travel. „Avem datoria de a o întreține până când va fi nerentabilă din punct de vedere economic cu orice deteriorare. Dar să sperăm că va fi alături de noi mulți ani și generații viitoare".

Citește și: UK va propune NATO o desfășurare „majoră” de trupe și nave de război pentru descurajarea Rusiei | Newsweek Romania

„Cred că este cel mai frumos pe care l-au produs vreodată", spune ea.
Dar, odată ce echipa a semnat pe linia punctată, a început cu adevărat munca grea. În timp ce o mare parte din aeronavă arată la fel, inclusiv livrea și cabina de pilotaj, secțiunea economică a fost complet dezbrăcată pentru a crea o sală de petreceri, iar bucătăria a fost restilizată într-un bar.

În plus, întregul avion a fost recablat cu un sistem de iluminat personalizat pentru a reproduce sistemul original de la bord în timp ce se află la sol, precum și alimentarea cu energie electrică.

Panourile din tavanul secțiunii economice au fost îndepărtate, împreună cu compartimentele centrale pentru bagaje, ceea ce permite o mai bună vizualizare a funcționării interne a aeronavei, care a intrat pentru prima dată în flota British Airways în februarie 1994 și a efectuat ultimul zbor cu pasageri pe 6 aprilie 2020.

"A fost un proces îndelungat pentru a-l face de fapt sigur pentru vizionarea publică, deoarece aceste avioane sunt concepute pentru a fi în aer", adaugă Harvey.

"Așadar, există o mulțime de elemente de siguranță care nu ar respecta reglementările de sănătate și siguranță pentru un spațiu de evenimente la sol. Așa că trebuie să fie scoase din uz".

Te poți chiar și însura în avion

Transformarea a costat aproape 500.000 de lire sterline (671.000 de dolari). Cu toate acestea, Harvey subliniază că aproximativ 200.000 de lire sterline (268.000 de dolari) din această sumă au fost cheltuite pentru a pune o nouă platformă de beton și 80.000 de lire sterline (107.000 de dolari) pentru costurile de refacere a cablurilor.

Deși lucrările au durat mult mai mult decât se așteptau, în parte din cauza problemelor de livrare ca urmare a pandemiei, aeronava transformată în spațiu pentru evenimente este în sfârșit gata să primească oaspeții. Lansarea sa oficială va avea loc la sfârșitul acestei luni.

„Întregul avion are licență de nuntă", explică Harvey. "Așa că te poți căsători în cabina de pilotaj dacă vrei".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te