Interlopul Napi, care l-a ucis pe Emi Pian la barbut, condamnat. Ciprian și Grațian Pian, închiși

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 31.05.2023 - 13:17
Ciprian Napi (stânga), ucigașul lui Emi Pian (centru) și Ciprian Pian au fost condamnați Foto: Facebook

Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a primit 13 ani de închisoare pentru omor, după ce l-a ucis în august 2020 pe liderul familiei Duduianu, zis Emi Pian, în timpul unei partide de barbut în cartierul Giulești. Și frații lui Emi, Ciprian și Grațian vor sta la închisoare.

SHARE

Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 13 ani de închisoare pentru omor, după ce l-a ucis în august 2020 pe liderul familiei Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian.

În acelaşi dosar, fraţii lui Emi Pian, Vasile şi Laurenţiu Duduianu, ziși Ciprian și Grațian Pian, au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni, respectiv 6 ani şi 8 luni închisoare, după ce au încercat să îl ucidă pe Richard Emanuel Gheorghe. Decizia nu este definitivă.

Interlopul Napi, care l-a ucis pe Emi Pian la barbut, condamnat

În noaptea de 4 august 2020, într-un local din zona Giulești, a fost organizat un joc de barbut la care au participat mai mulți împătimiți ai jocurilor de noroc.

Citește și: VIDEO Interlopul Mircea Nebunu, urmărit general, a fost naș la Vaslui doar cu sufletul, nu fizic

Inițial, au fost prezenți mai mulți jucători și interlopi din Capitală. Florin Mototolea, zis "Emi Pian", a venit mai târziu. Mai multe surse au confirmat pentru Newsweek România că Mototolea participa sau era chemat la jocurile de barbut pentru a da bani cu dobândă, dar el nu juca.

Citește și: VIDEO Interlopul Văncică îl amenința pe Nuțu Cămătaru cu bătaia, dar a fost "viteaz" cu o femeie

Emi Pian, Ciprian Pian și Grațian Pian Foto: Facebook

În aceea seară, la jocul de barbut se afla și Sandu Ștocaru, un împătimit al jocurilor de barbut. El este cunoscut în lumea subterană a Bucureștiului pentru că organizează celebrul joc „alba-neagra” la bazele Turnului Eiffel, din Paris. „Câștigă câteva mii de euro pe zi la Paris. O parte din bani ajung și la polițiștii francezi din zona Turnului Eiffel”, spune unul dintre cunoscătorii fenomenului.

Imagini din dosarul uciderii lui Emi Pian Foto:observatornews.ro

Ajuns la localul din Giulești, Florin Mototolea i-ar fi împrumutat lui Sandu Ștocaru o sumă mare de bani. Dar, înainte, Ștocaru ar fi luat bani cu camătă și de la Richard Emanuel Gheorghe (28 de ani), zis "Ciprian Napi", din clanul de interlopi Rinu.

La scurt timp, s-a declanșat conflictul dintre cei doi cămătari. Richard Emanuel Gheorghe ar fi scos un cuțit și l-a înjunghiat pe Florin Mototolea. În urma conflictului sângeros, Mototolea a ajuns la Spitalul Universitar de Urgență iar Gheorghe la Spitalul Elias.

La scurt timp după ce a ajuns la spital, Mototolea a murit. Avocatul Duduienilor, Cristian Caracoti, a declarat că Mototolea a murit din cauza secționării arterei femurale de la piciorul drept.

Dobânda la barbut5% la două zile

La jocurile de barbut dobânda este 5% la două zile, susțin mai multe surse consultate de Newsweek România.

„Nu există dobândă de 35% la barbut. Jucătorii împătimiți care își pierd banii la barbut se împrumută de la cămătarii aflați pe margine, care nu participă la joc. Dacă jucătorul împrumutat câștigă, returnează pe loc banii cu dobânda aferentă.

Dar jucătorul împătimit de barbut pierde din nou, se reîmprumută în timpul jocului, tot cu dobândă de 5%. Este un circuit simplu: te împumuți, câștigi, returnezi banii împumutați cu dobândă. Dacă pierde, trebuie să facă plata în termenul prevăzut. Nu se dau bani cu camătă la cei care nu pot returna banii împrumutați”, spune sursa.

De ce se împrumută? Pentru că jucătorul de barbut speră să își recupereze banii pierduți și, eventual, să câștige. Cel mai cunoscut caz de camătă este cel în care Napi Rinu îl împrumuta pe Mihai Vlasov atunci când acesta rămânea fără bani la jocurile de noroc.

Urmărește-ne pe Google News
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te