Trezorierul PSD somează Newsweek să șteargă articolele „defăimătoare”. Sabin Orcan: Nu ștergem nimic

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.11.2018 - 12:16
Liviu Dragnea, cu mâna sa dreaptă Mircea Drăghici

Mircea Drăghici, propus de către PSD pentru postul de ministru al Transporturilor, a anunțat că va da în judecată Newsweek România dacă nu va șterge articolele care-l vizează.

SHARE

Mircea Drăghici a invocat, eronat, „dreptul de a fi uitat” într-o scrisoare pe care a trimis-o Newsweek România, în care de asemenea solicită ca articolele despre modul cum ar fi folosit în interes personal banii primiți de PSD de la stat să fie șterse. 

„Site-ul respectiv (newsweek.ro - n.r.), care cu multă largheţe mă supune atacurilor – atât pe mine, cât şi familia mea – astăzi este ultima zi notificată de a scoate aceste articole defăimătoare. În cazul în care până la această oră sau până la ora 24,00 nu se produc aceste lucruri pe care noi le-am cerut în notificare, sigur că voi acţiona în judecată şi veţi avea ocazia să vedeţi cât de defăimătoare şi neadevărate sunt aceste lucruri”, a declarat Mircea Drăghici, și în conferința de presă de la finele ședinței Comitetului Executiv al PSD, în care a fost desemnat ca propunerea PSD pentru portofoliul Transporturilor, potrivit G4Media.

O investigație Newsweek România, publicată pe 30 octombrie, arăta că Mircea Drăghici, trezorierul PSD și unul dintre loialii lui Liviu Dragnea, ar folosi împreună cu familia sa trei limuzine Mercedes cumpărate din banii PSD. Mașinile ar fi fost cumpărate din subvenția de la stat pentru PSD (circa 20 de milioane de euro, primiți în 2017 și primele zece luni din 2018), dar nu ar fiajuns niciodată în uzul membrilor partidului, ci la cuplul Mircea și Georgiana Drăghici.

Citește și EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Cele trei mașini – Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250 – au fost cumpărate de PSD cu peste 188.000 de euro. Georgiana Drăghici conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D, Mircea Drăghici are la dispoziție celelalte două mașini Mercedes.

Mai mult,, televiziunea din Pitești condusă de soția lui Drăghici ar fi primit de la PSD contracte de publicitate în valoare de 1,8 milioane de lei, mai arată publicația citată.

În plus, un document arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice.

Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile.

Citește și EXCLUSIV. PSD plătește din banii statului o chirie lunară de 19.000 de euro pentru o vilă în Pipera

Deputatul Mircea Drăghici, achitat în primă instanță într-un dosar de corupție, este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului.

Sabin Orcan: Nu ștergem nici un articol

Sabin Orcan, directorul Newsweek România, a declarat că nu va da curs solicitărilor lui Mircea Drăghici. Mai mult, Newsweek România urmează să publice un articol despre cum este „achiziționată” bunăvoința unor jurnaliști și analiști de către PSD, cu banii pe care partidul îi primește ca subvenție de la buget.

„Am primit azi notificare semnată de Mircea și Georgiana Drăghici prin care ni se cere să ștergem de pe site toate articolele pe care le-am publicat conform ”dreptului de a fi uitat”. Ne-a amenințat că în caz contrar ne vor acționa în justiție. Răspunsul nostru este scurt: nu ștergem nici un articol. Avem toate documentele și dovezile care susțin informațiile din articolele noastre și, de asemenea, de fiecare dată am respectat cerința deontologică de a-l suna și de a-i lua punctul de vedere. Drăghici a refuzat însă de fiecare dată. Mai mult; Newsweek România pregătește episodul trei din seria dezvăluirilor despre banii primiți ca subvenție de la stat de PSD, care arată cum cumpără partidul condus de Liviu Dragnea bunăvoința unor jurnaliști și analiști”, a declarat Sabin Orcan pentru G4Media.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -