Titel Crăcănatu a făcut infarct în maxi-taxi. Rivalul său, Buricea, făcuse AVC. Erau revoluționari

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.02.2023 - 14:39
Interlopul Titel Crăcănatu a făcut infarct în maxi-taxi Foto: obiectivbr.ro
Buricea, rivalul lui Crăcănatu, a murit și el în urma unui AVC Foto: Facebook

Interlopul brăilean Titel Crăcănatu a murit în timp ce se deplasa cu maxi-taxi pe ruta  Constanţa- Brăila. Acesta ar fi suferit un infarct în timp ce se afla în zona localității constănţene Gălbiori.

SHARE

Interlopul brăilean Titel Crăcănatu, cândva liderul lumii interlope brăilene, mutat între timp la Constanţa, a murit în timp ce se deplasa cu maxi-taxi pe ruta  Constanţa- Brăila. Acesta ar fi suferit un infarct în timp ce se afla în zona localității constănţene Gălbiori.  

Marele său rival era Dumitrel Buricea, liderul interlopilor din zona Brăilița, care, după cum se știe, a decedat în urmă cu doar câteva zile.

Dumitru Oprea, zis Titel Crăcănatu, se mutase de ceva timp la Constanţa, însă venea frecvent la Brăila, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Titel Crăcănatu a fost, în anii ’90 începutul anilor 2000, liderul lumii interlope brăilene. În acea perioadă, cartierele Obor, Hipodrom şi o parte din Chercea, precum şi Piaţa Concordia, erau controlate de Mihai Vincler şi aghiotanţii săi, Lacu Dulce era stăpânit de Stănel Corbu, cartierele Viziru şi Radu Negru erau controlate de banda fraţilor Costică şi Ghiţă Buricea, iar în Ansamblul Buzăului legea o făceau cei din gaşca fraţilor Ciocan. Toţi aceştia ascultau de o singură voce, cea a celebrului Titel Crăcănatu, potrivit unei ediţii vechi a cotidianului “Obiectiv – Vocea Brăilei”. 

Citește și: VIDEO Ele sunt hoațele care furau din buzunare în Centrul Vechi prin metoda îmbrățișării

Cum a făcut pace Titel Crăcănatu cu Nicu Țăranu

Se mai fac şi acum reglări de conturi între grupări mafiote, însă cazurile sunt izolate şi rare, comparativ cu perioada mai sus-amintită.

Un moment ce a rămas în istoria lumii interlope a fost cel în care Crăcănatu a făcut pace cu Nicu Ţăranu, la botezul fiicei lui Corbu. Nicu Ţăranu era duşmanul de moarte al lui Dumitru Oprea, din cauza căruia a făcut ani grei de puşcărie şi a încasat o bătaie soră cu moartea. Țăranu, - Nedelcu Iancu, pe numele său - a dat mâna cu Crăcănatu, în semn de prietenie, la acel eveniment.

Titel Crăcănatu și Buricea erau revoluționari

Dumitru Buricea, liderul interlopilor din Brăilița, în vârstă de 73 de ani, a suferit un accident vascular, fiind transportat de urgență la București, însă nu a supraviețuit.

Buricea s-a impus în lumea interlopă a Brăilei în anii '90 - 2000, în zona Brăilița. Locul lui a fost preluat de fiul său, Marian Buricea, un cunoscut la polițiștilor.

Dumitru Buricea a avut și indemnizație de revoluționar, numărându-se printre interlopii din Brăila care au obţinut statutul de "luptător cu rol determinant" în Revoluţia din decembrie 89.

Buricea şi Titel Crăcănatu sunt două exemple în acest sens.

Infracțiunile clanului Buricea

Gruparea infracţională condusă de Buricea care făcea avere din exploatarea sexuală a unor tinere naive, încă din anul 2012, intra în atenția DIICOT în 2017.

Citește și: VIDEO Cum a trișat Victor Pițurcă la cazino și a câștigat 170.000 de euro

 Gruparea a fost destructurată în data de 25 octombrie 2017, când au fost efectuate percheziţii de amploare de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT, la interlopi din cartierul Brăiliţa. Descinderi s-au făcut şi la domiciliul lui Marian Buricea, însă acesta nu a fost reţinut sau arestat, chiar dacă procurorii arată faptul că gruparea lucra sub protecţia acestuia.

Citește și: Legăturile antrenorului Dan Alexa cu periculosul interlop "Spaima Timișoarei": Suntem ca frații

Percheziţiile s-au efectuat atât în municipiul Brăila şi în alte două judeţe, precum şi în localitatea Karlsruhe din Germania, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Sute de mii de euro, autoturisme de lux, şalupe, bijuterii scumpe, telefoane mobile de ultimă generaţie, laptopuri şi multe alte bunuri de valoare – a fost captura impresionantă a procurorilor.

S-au efectuat 34 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost puse în aplicare 110 mandate de aducere. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila, mai exact de brăileanul Tudorache Mihai, protejat de naşul Marian Buricea. Proxeneţii s-au folosit de naivitatea mai multor tinere, care proveneau din familii sărace şi dezorganizate. Fetele erau trimise “la produs” în Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia şi Spania. Pentru că “afacerea” era una prosperă, în 2013, au mai aderat şi alţi proxeneţi la grupul infracţional. Unele tinere îşi dădeau acordul pentru a practica prostituţia, altele erau constrânse ori induse în eroare, până când proxeneţii reuşeau să le introducă în reţeaua creată. Aşa cum precizează şi anchetatorii, câteva fete erau ameninţate, şantajate, până când cedau şi “acceptau” să se prostitueze. Banii obţinuţi din “munca” fetelor erau folosiţi, în cea mai mare parte, de traficanţi.

Citește și: Cum a murit șeful clanului Buricea. El și Titel Crăcănatu aveau și indemnizație de revoluționar

Liderul brăilean percepea bani de la ceilalţi membri ai grupării, în schimbul unor ponturi despre locurile în care tinerele ar putea face bani mulţi.

În filmarea DIICOT se observa cum mascaţii au descins la o vilă impunătoare din cartierul Brăiliţa, care ar aparţine lui Marian Buricea. Au fost filmate “bijuteriile” pe patru roţi, pe care anchetatorii au pus sechestru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te