Tânăra care l-a denunțat pe „Colo”, amenințată de fanii vloggerului cu moartea și violul

DE Adelina Sahlean | 11.06.2020 - 11:24
Foto: Digi24

Scandalul iscat de vloggerul Alexandru Bălan scoate la lumină o altă problemă a mediului online: o tânără care l-a denunțat pe „Colo” primește amenințări cu moartea și sute de mesaje ofensatoare.

SHARE

Tânăra susține că  s-a lovit ulterior de un val de ură.

„Susținătorii lui Colo m-au căutat pe Facebook și Instagram, mi-au trimis mesaje, m-au sunat, mi-au trimis înregistrări vocale în care îmi spuneau că speră să mă omoare Dincă, că mă vor prinde și mă vor viola, că vor da cu mașina peste mine. Mă făceau feministă proastă și multe alte cuvinte pe care mi-e rușine să le spun.

Unii dintre ei îmi trimiteau mesaje vocale parafrazând ce spunea Colo, mă întrebau «cine e tăticul tău» și îmi spuneau că aș fi norocoasă să mă violeze Colo. Mă blamau pentru tot ce s-a întâmpla și nu înțelegeau gravitate faptelor lui Colo. (...) E momentul să tragem un semnal de alarmă că nu putem spune orice pentru faimă și bani pe internet, mai ales că publicul lui Colo era format aproape în exclusivitate din copii și adolescenți. Colo tocmai asta făcea, în fața copiilor normaliza relațiile sexuale fără consimțământ, normaliza bătaia, normaliza violența împotriva femeilor”, a declarat tânăra, potrivit Digi24.

Vloggerul Alexandru Bălan, zis ”Colo”, nu mai are voie să posteze clipuri video pe Facebook, Youtube, Tik Tok și Instagram timp de două luni, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Interdicția a fost impusă de procurori, care au renunțat să mai ceară reținerea acestuia, înlocuind măsura cu controlul judiciar pentru două luni.

Vloggerul fusese reținut marți seară de polițiștii de la Secția 9 Poliție, la capătul a peste trei ore de audieri. Bărbatul este acuzat de infracțiunea de instigare publică, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Polițiștii s-au autosesizat, în acest caz, în data de 1 iunie, după apariția unui videoclip pe Youtube, în care vloggerul afirma că minorele de 15-16 ani ar merita să fie violate dacă se îmbracă provocator. Ulterior, el și-a cerut scuze și a spus că mesajul său a fost înțeles greșit.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.