VIDEO Sute de tineri au vrut să ia trenul din Costinești. ”Am crezut că sunt imagini din Bangladesh”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.07.2024 - 15:10
Sute de tineri au vrut să ia trenul din Costinești. - Foto: Facebook

Sute de tineri care au vrut să se întoarcă de la mare cu trenul au fost nevoiți să suporte temperaturi incredibile în așteptarea acestuia. CFR a transmis că regretă situația dar că stația este în modernizare.

SHARE
Imagini cu sute de tineri aflați pe peronul gării din Costinești în așteptarea unui tren au devenit virale pe Internet. Mulți dintre ei au participat la festivalul Beach, Please.
 
Oamenii s-au revoltat și au arătat spre CFR. Compania a reacționat și a transmis că gara se află în proces de modernizare. 

Sute de tineri au vrut să ia trenul din Costinești. ”Am crezut că sunt imagini din Bangladesh”

Călătorii care doreau să plece cu trenul de la mare au fost nevoiţi să aştepte trenul în soare, luni, pe peronul haltei CFR din Costineşti, în condiţiile în care nu există copertină şi niciun loc cu umbră în staţia de cale ferată de pe litoral.
 
Oficialii CFR afirmă că regretă situaţia şi transmit scuze, subliniind că halta Costineşti, alături de cea de la Neptun, se află într-un proces de modernizare, contractul fiind semnat în luna mai şi având un an termen de finalizare.
 
Imaginile au ajuns pe rețelee de socializare unde su stârnit valuri de indignări și comentarii. 
 
 
”Sute de tineri așteaptă trenul la Costinești în soare, la 38°C! Gara este... o baracă fără grupuri sanitare decente.
Bataie de joc! Așa arată Gara din Costinești în 2024. O baracă din tablă fără grupuri sanitare decente și fără un acoperiș care să asigure umbră. În plus, trenul a avut și jumătate de oră întârziere.
 
Vorbim despre o stațiune foarte aglomerată în sezonul estival. Poate cea mai aglomerată de pe litoralul românesc. Zeci de mii de turiști sunt cazați mai tot timpul verii aici. Mai nou, aici se organizează și cel mai mare festival din România”, se arată într-o postare.
 
”Pentru o secundă am crezut că sunt imagini din Bangladesh”, a comentat un utilizator. 

”Doamne ferește! Unde vin anual mii de turiști! Este o situație de râsul-plânsul!”

”Nici în trenuri nu e mai bine,ce va mai mirați de gara!?!”, au fost alte comentarii. 

Alții au încercat să atragă discuțiile în mediul politic și i-au acuzat pe tineri că nu au votat cu cine trebuie și că nu au ieșit în stradă să ia atitudine. 

În imaginile surprinse pe peronul haltei din staţiunea Costineşti se văd sute de tineri care aşteaptă trenul în soare. Unii dintre băieţi şi-au dat jos tricourile în aşteptarea trenului, alţii s-au aşezat pe jos, pe bordura care mărgineşte linia de cale ferată. Cei mai mulţi au participat la festivalul Beach, Please! şi se întorc spre casă, scrie News.ro
 
 
Oficialii CFR au reacţionat la această situaţie.
 
„Regretăm situaţia semnalată de dumneavoastră şi transmitem scuze întregului grup de călători, care este nevoit, în această perioadă cu temperaturi ridicate, să aştepte sosirea trenului în aer liber, pe un peron fără copertină.
 
După cum am informat în luna mai a acestui an, atât halta Costineşti Tabără, dar şi Neptun, au intrat în programul de modernizare, contractele fiind semnate în data de 15 mai a acestui an. Ambele obiective feroviare au, din acest an, finanţare asigurată, pentru modernizare, din fonduri nerambursabile prin Programul Transporturi”,  transmite CFR, luni. 
 
Compania precizează că lucrările sunt realizate de o asociere de firme româneşti, care are ca termen de implementare a contractului de 12 luni, dintre care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 8 luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor.
„Ne dorim ca această asociere de firme româneşti să reuşească finalizarea lucrărilor conform termenului din contract, iar din sezonul estival viitor să le putem oferi călătorilor condiţii mai bune pentru aşteptarea trenurilor”, menţionează reprezentanţii CFR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te