EURO 20-20=0. Stadionul Giulești – Valentin Stănescu

DE Mihai Duță | Actualizat: 26.01.2019 - 11:37
Așa va arăta viitorul stadion al Rapidului

Noul „Giulești“ va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor.

SHARE

Și acest stadion va îndeplini criteriile pentru derularea de competiții sportive cu nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât să poată fi găzduite competiții cu public la nivel național și internațional.

Suprafața totală a terenului va fi de 80x120 m (inclusiv suprafața de gardă). Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime, precum și o pistă de alergare de 60 de metri.

Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive, precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, săli de forță sau recuperare și pistă de popice. De asemenea, vor exista spații de cazare pentru sportivi, precum și spații de alimentație publică sau spații administrative.

Ce s-a făcut până acum

-> Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici prin Hotărârea de Guvern nr. 208/13.04.2018. A fost semnat contractul de proiectare și execuție în data de 01.11.2018.

-> S-a demarat activitatea de proiectare și anume elaborarea proiectului pentru obținerea Autorizației de Construire (P.A.C.), autorizației de desființare (P.A.D.) și întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor necesare emiterii celor două autorizații.

Vechiul stadion al Rapidului nici măcar nu a fost demolat

-> Având în vedere constrângerile impuse de locația amplasamentului au avut loc o serie de întâlniri în vederea identificării unor soluții în ceea ce privește organizarea de șantier pentru execuția lucrărilor și accesul.

-> Ținând cont de cele menționate mai sus, Compania Națională de Investiții estimează că lucrările de desființare parțială a construcțiilor existente pe amplasament să înceapă la mijlocul lunii februarie a.c.

-> În paralel cu execuția lucrărilor de desființare, se va desfășura activitatea de obținere a tuturor avizelor necesare emiterii Autorizației de Construire și în final obținerea acesteia astfel încât lucrările de construire să poată demara imediat ce sunt finalizate cele de desființare.

-> Lucrările vor fi efectuate de asocierea de firme Construcții Erbașu SA, Concelex SRL și Terra Gaz Construct SRL, valoarea contractului ridicându-se la 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe.

Citește dosarul integral „Euro20-20=0”

PSD a umilit Europa și la fotbal

Stadionul Steaua

Stadionul național Arcul de Triumf

Lucrările nu sunt urmărite pe etape

Guvernul știa că va urma un eșec

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.