Spitalul din Constanța avea în plan achiziția unui „sistem detecție incendiu“, dar nu au fost bani

DE Mircea Marian | Actualizat: 01.10.2021 - 15:36

Un document public aflat pe site-ul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde azi au murit șapte persoane, arată că instituția dorea să achiziționeze un sistem de detecție a incendiilor, dar primăria a respins achiziția.

SHARE

Potrivit “Planului strategic al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța“, din aprilie 2021, instituția dorea să achiziționeze:

- proiect documentație tehnică pentru obținere autorizație securitate la incendiu

- proiect de specialitate sistem detecție incendiu pentru autorizație ISU

- instalare sistem detecție incendiu

Citește și: Managerul spitalului ars din Constanța, numit pe vremea lui Mazăre. Spitalul, căpușat din 2011

Însă, potrivit unei note de la pagina 19, “obiectivele scrise cu roșu au fost tăiate de pe lista de investiții de către Primăria Constanța, deoarece urmează a fi realizate în cadrul proiectului european de eficientizare energetică“.

Au mai fost tăiate de pe lista de investiții și proiectul tehnic pentru mărirea puterii electrice, inclusiv obținerea avizului de racordare, precum și lucrarea de racordare la postul de transformare a ENEL. 

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa este subordonat Consiliului Local al Municipiului Constanța.

În document nu se vede clar care era costul exact al acestor investiții.

Puteți găsi aici, la pagina 19, planurile de investiții ale spitalului: PLAN STRATEGIC 2020-2025 SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE CONSTANȚA

Datele de pe site arată că el a fost publicat la șase aprilie 2021. În 2020, spitalul a avut venituri de 125 de milioane de lei. 

Newsweek România l-a contactat pe primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, cerându-i un comentariu în legătură cu aceste decizii, dar până la ora redactării acestui articol nu am primit un răspuns. El va fi consemnat imediat ce îl vom primi. 

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți au murit în urma incendiului, potrivit procurorului de caz. El a infirmat informația oficială furnizată anterior de ISU, care raportase 9 decese. În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

Citește și: Examen de permis: elevul a sărit la bătaie în maşină la poliţistul care i-a spus că l-a picat

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.