Davide Giovannetti, proprietarul localului, a decis că, de luna viitoare, vaccinații și nevaccinații sunt tratați separat.
Cei imunizați pot comanda mojito şi cocktail-uri. Celor nevaccinați le-au fost rezervate apă şi mentă.
Segregarea se păstrează și la nivelul produselor alimentare: un produs de panificație specific, umplut cu spanac, este accesibil posesorilor de certificat verde.
Citește și: Examen de permis: elevul a sărit la bătaie în maşină la poliţistul care i-a spus că l-a picat
Cei nevaccinați primesc doar varianta fără spanac.
Meniul mai specifică vodcă pentru vaccinați şi ceai de mușețel pentru nevaccinați.
Anunțul lui Giovannetti s-a viralizat rapid iar patronul recunoaște că a primit sute de mesaje, între care şi amenințări.
El a povestit cum, în urmă cu câteva zile, o femeie a comandat mâncare iar apoi a citit meniul şi a plecat nervoasă, fără să consume.
Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare
Patronul spune că a dorit doar „să smulgă un zâmbet”, nu să alimenteze controversa din societate.
În pofida reacțiilor mai degrabă negative, el declară că nu se teme și că nu va îndepărta meniul segregaționist.
„De ce aș face-o? Ar însemna că recunosc vreo vină”, spune Giovannetti.
Italia a introdus, din 15 octombrie, obligativitatea certificatului verde, care atestă vaccinarea, pentru toți angajații din sistemul public şi privat.