Recunoașteți personajul? A albit într-o singură noapte, iar la 50 de ani a aflat că este înfiată

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.08.2023 - 12:09
Recunoșteți personajul? A aflat la 50 de ani că este înfiată și-a albit într-o singură noapte - Foto: Adevărul / imagine cu caracter ilustrativ
Recunoșteți personajul? A aflat la 50 de ani că este înfiată și-a albit într-o singură noapte - Foto: Adevărul / imagine cu caracter ilustrativ

Fetița din imagine a ajuns una dintre cele mai iubite actrițe de la noi din țară. Are o poveste impresionantă de viață, cu o copilărie grea, cu multe lipsuri. Tu știi cine e?

SHARE

Fetița din imagine este nimeni alta decât Adriana Trandafir. Este una dintre cele mai îndrăgite și celebre actrițe de la noi din țară. Are o carieră impresionantă în spate, dar și o poveste de viață tristă, cu o copilărie care a marcat-o. 

A trăit la țară, în sărăcie lucie

Actriţa Adriana Trandafir s-a născut la 26 aprilie 1956, în apropiere de municipiul Piteşti, judeţul Argeş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1979, Facultatea de Teatru, secţia actorie, la clasa condusă de Leopoldina Bălănuţă, Alexa Visarion, Alexandru Lazăr.

Deși a ajuns unde își dorește și are o carieră de invidiat, Adriana Trandafir nu s-a sfiit să recunoască faptul că a avut o copilărie grea, cu multe lipsuri. 

"Întotdeauna am fost complexată de faptul că sunt de la țară. Copilăria în ochii Adrianei de atunci a fost una tristă, una umilitoare, înjositoare.

Sărăcia, câteodată, te face să te simți așa. Ai mei au aflat că am intrat la teatru din ziare. Eram elogiată că o fată de la țară, fără pregătiri, în uniformă, a intrat de prima dată. Cred că m-au alergat prin curte niște zile. 

Dacă era după ei, cred că rămâneam în sat bibliotecară sau eram învățătoare. Cred că oful ăsta nu i-a trecut niciodată lui tata. Niciodată nu mi-a spus: sunt mândru de tine!”, a povestit Adriana Trandafir, potrivit tvmania.ro.

Moartea mamei a fost momentul care a călit-o, a pregătit-o pentru viață. În cadrul unui interviu pentru Adevărul, artista povestește cum a fost nevoită să aibă grijă, singură, de o gospodărie întreagă.

„Măicuţa mea a fost bolnavă şi eu a trebuit să am grijă de toată gospodăria. Era o corvoadă, o nenorocire.

Acum îmi dau seama că, de fapt, m-a ajutat foarte mult şi am ajuns la vârsta asta şi poate la înţelepciunea asta şi datorită faptului că am umblat desculţă, că am hoinărit pe câmp, că am mers cu vaca la păscut, că am văzut cum fată o vacă, că am pus pâine în cuptor, că am tăiat singură o găină, că spălam singură la copaie şi făceam săpun.

Le-am învăţat pe toate şi mi-au rămas în minte sfaturile mamei mele şi toate momentele în care ea, ştiind că va pleca de lângă mine, m-a pregătit pentru viaţă, pentru moartea ei, pentru tot ce urma. Datorită acestui lucru nu am fost cu garda jos aproape niciodată în viaţă. Datorită structurii mele, am învăţat că trebuie să o iau de la capăt întotdeauna.”, a declarat artista.

Citește și: Profesoara lui „Pistruiatul” pleacă din țară după premieră. Renunță la actorie și nu revede filmul

Nici viața de adult nu a fost mai blândă cu ea

Un episod cumplit a dus-o în pragul unei căderi totale. Totul s-a petrecut în 1985, când Adriana Trandafir își depusese actele pentru a pleca în America, unde avea parte de „o poveste de iubire”.

„Cât am luptat, câte am îndurat de la Securitate, nici nu vreau să-mi citesc dosarul. Ani de zile am luptat pentru bani și pentru viză” a povestit actrița, conform Fanatik.

În cele din urmă, Adriana Trandafir a obținut viza, dar abia atunci a venit adevărata lovitură. Băiatul pentru care pleca în Statele Unite ale Americii „se însura cu alta”. Actrița avea să piardă totul într-o singură noapte.

„Până la urmă am obținut viza și s-a întâmplat ceva, o poveste în care, într-o noapte, a trebuit să iau decizia dacă să plec sau să rămân. Băiatul pe care-l iubeam acolo nu m-a mai așteptat, se însura cu alta.

În noaptea în care am aflat am albit. În România nu mai aveam nimic, fără radio și fără tv, mă certasem cu părinții, aveam doar o rochie de mireasă și verighetele pregătite.

Am fost și am depus pașaportul la secția de pașapoarte, am renunțat la viză, spre stupoarea tuturor oamenilor legii care 2 ani au încercat să mă convingă să nu plec. Am lăsat pașaportul acolo, eram debusolată total, mă gândeam să mă sinucid.

Mergând pe stradă am dat de doamna Elena Deleanu, directoarea de la teatrul Giulești. Ea mi-a salvat viața.”, a relatat Adriana Trandafir, conform sursei citate.

A intrat în moarte clinică, chiar de ziua ei de naștere

Un moment cutremurător s-a petrecut atunci când a făcut un șoc anafilactic. Vedeta spune că a fost aproape de moarte în acea zi.

„Am fost și în moarte clinică, dar cred că am niște îngeri păzitori care m-au învățat să merg mai departe. Am făcut un șoc anafilactic, chiar de ziua mea. Întâmplător mă aflam chiar în curtea spitalului CF2 din București.

Am fost luată și declarată moartă. Țin minte că m-am dus în tunel până sus, era atât de frumos și bine acolo, nu mi-a fost frică de moarte, acum pot să vorbesc ușor despre ea.

Până unde am ajuns a fost bine, de aia mi-a părut rău că m-am întors, a fost o experiență foarte interesantă”, a precizat Adriana Trandafir.

A aflat că este înfiată la 50 de ani 

Când avea 50 de ani, Adriana Trandafir a primit o veste care a șocat-o. Actrița a aflat că este înfiată și că femeia care a crescut-o și pe care o considera mamă este, de fapt, mătușa sa.

„Povestea este că am fost născută de mama mea naturală și sora ei m-a înfiat. Dar eu n-am știut lucrul ăsta. Și cei doi verișori ai mei erau, de fapt, frații mei…

Citește și: Actorul care și-a pierdut mama, soția și fratele în câțiva ani. Inima i s-a oprit de trei ori

Când m-a sunat fratele meu - aveam vreo 50 de ani - mă pregăteam să ies în oraș. ‘Familia Trandafir? Adriana? Surioară, sunt fratele tău. Mișu, de la Maramureș! M-am așezat pe scară și i-am spus: ‘Povestește-mi! Și mi-a povestit. El fiind mai mare decât mine, știa povestea… L-am întâlnit la moartea mamei, pentru că, înainte de a muri, mama biologică a spus adevărul.

Din 80-90 de oameni adunați în curte, în noaptea de priveghi, am știut imediat că el e fratele meu!”, a povestit Adriana Trandafir într-o emisiune TV.

Carieră impresionantă în teatru și film 

Din 1982 până în 2005, a jucat în foarte multe spectacole pe scena Teatrului Odeon, realizând roluri de neuitat în piese ca: "Aventurile lui Habarnam" după Nikolai Nosov (regia Alexandru Dabija), "Chip de foc" de Marius von Mayenburg (regia Felix Alexa), "De ce fierbe copilul în mămăligă" după Aglaja Veteranyi (regia Radu Afrim), "Alchimistul" după Paulo Coelho (regia Anca Maria Colţeanu), "Stele în lumina dimineţii" de Alexandr Galin (regia Gelu Colceag), "Domnişoara Nastasia" de G. M. Zamfirescu (regia Horea Popescu), "Fraţii Karamazov" după F.M. Dostoievski (regia Alexandru Vasilache), "Carlo contra Carlo" de Paul Ioachim (regia Horaţiu Mălăele), "Cumetrele" de Michel Tremblay (regia Petre Bokor),

 "La ţigănci" după Mircea Eliade (regia Alexander Hausvater), "Au pus cătuşe florilor..." de Fernando Arrabal (regia Alexander Hausvater), "Pescăruşul" de A.P. Cehov (regia Gelu Colceag), "Week-end de adio" de W.D. Home şi M.G. Sauvojan (regia Mihai Berechet), "Pasărea măiastră - Maria Tănase" de George Sbârcea (regia George Bănică), "Visul unei nopţi de iarnă" de Tudor Muşatescu (regia Geta Vlad), "Arta conversaţiei de Ileana Vulpescu (regia Eugen Todoran), "Jean, fiul lui Ion" de N. Ţic (regia George Bănică),

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te