VIDEO Protest la Spitalul Universitar din Capitală: instrumentarul, sterilizat cu apă și săpun

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.08.2018 - 16:25

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală au protestat luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale.

SHARE

Cadrele medicale reclamă că nu au materiale sanitare sau de curăţenie şi că riscul pentru pacienţi de a dezvolta infecţii este mare. Protestatarii au reclamat faptul că au fost obligați să spele instrumentarul medical cu apă obișnuită și săpun lichid, deoarece le lipsește substanțele speciale, că nu pot opera pentru că aparatură medicală nouă nu este dată în funcțiune și că de fiecare dată când reclamă lipsurile din spital, li se răspunde prin „Nu sunt bani”. 

În plus, protestatarii spun că li s-a impus să aleagă între vouchere de vacanţă şi sporuri, pentru că nu ar fi fonduri pentru amândouă. „Nemulţumirile principale sunt următorele: lipsa personalului, condiţiile inumane în care lucrăm, atât cei din blocul operator, cât şi colegii de pe secţie, lipsa materialelor, chiar dacă se spune, conducerea spune că aveţi, aveţi, aveţi, nu avem! Tot spitalul pică pe noi, efectiv. (Reporter: Care sunt riscurile pentru pacienţi?) Riscurile pentru pacienţi... infecţiile asociate actului medical. Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii”, a declarat pentru Digi24 Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar.

Un alt cadru medical a precizat că, de exemplu, scaunele care ar fi trebuit duse la casat, în loc să fie înlocuite, au fost tapisate, că nu sunt saci pentru a pune în coşurile de gunoi, că dezinfectanţii lipsesc, de asemenea, iar pe jos se spală uneori doar cu apă şi cu săpun.



Două dintre cadrele medicale care protestează, luni, la Universitar, au declarat că au intrat în greva foamei. „Nu pot să iau de la bolnavi şi nu pot să iau de la investiţii pentru vouchere de vacanţă”, spune, în replică la nemulțumiri, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, care neagă existența unor lipsuri din materialele strict necesare.

Oamenii cer să fie făcute controale neanunțate, pentru că până acum au fost făcute controale anunțate și totul a ieșit în regulă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Silvia Nica, a precizat că nu a fost depusă nicio cerere de grevă sau protest, astfel că nu se ştie exact motivul nemulţumirii angajaţilor.

„Nu a fost depus niciun act oficial, nicio cerere, la conducerea spitalului. Nu se ştie exact de ce au protestat, nu se cunoaşte în mod oficial ce doresc dumnealor. Au fost câţiva oameni, personal auxiliar, activitatea spitalului nu a fost întreruptă, a decurs normal”, a declarat pentru News.ro Silvia Nica.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te