Protejatul lui Cătălin Drulă, directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat în sfârșit

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.09.2021 - 22:26
Ovidiu Vizante Foto: DIGI24

Vizante a intrat în atenția publică în luna iulie, după ce a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru 30 de copii care au stat opt ore într-un tren.

SHARE

Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea CFR Călători, urmând să se retragă efectiv din funcţie în data de 1 octombrie, au declarat surse pentru Digi24. Cererea de încetare a contractului de mandat a fost depusă în 27 august. 

În luna iulie, Vizante a fost iritat când a fost întrebat de ce n-a făcut nimic pentru niște copii care au stat opt ore într-un tren. 

Citește și: Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

„Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (...) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (...) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Citește și: Se moare și de zece ori mai puțin în țările cu populație vaccinată masiv COVID decât în România

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat, la o zi după incident, în cadrul unei conferințe de presă de la minister, dacă îl va demite pe Ovidiu Vizante. Oficialul din Guvern a spus că „actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment”. Drulă a spus că „pentru mine subiectul e încheiat”.

Premierul Florin Cîțu a scris ulterior un mesaj adresat ministrului Transporturilor, în care îi sugera că directorul CFR ar trebui demis. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.