Primarul Toma justifică promovarea imaginii lui Ceaușescu: „A industrializat Buzăul”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.04.2022 - 12:16

Primarul Buzăului, Constantin Toma, de la PSD, admite că includerea unor imagini cu fostul dictator NIcolae Ceaușescu în expoziția de pe Calea Eroilor ar putea „să stârnească unele controverse”, dar precizează că acesta „face parte din istoria noastră”.

SHARE

„Este posibil ca imaginea cu Nicolae Ceaușescu să stârnească anumite controverse. Dar, fie că ne place sau nu, Ceaușescu face parte din istoria noastră.

Cei care s-au ocupat îndeaprolape de această expoziție foto au considerat că este necesară și această fotografie.

În perioada Ceaușescu s-a făcut industrializarea Buzăului”, a declarat edilul.

Cea mai mare galerie foto în aer liber din Buzău, amplasată pe Calea Eroilor, va găzdui și imagini cu fostul dictator Nicolae Ceaușescu, prin decizia responsabililor din Primăria municipiului.

Citește și: Primăria Buzău, condusă de PSD-istul Toma, a amplasat fotografii cu Ceaușescu pe Calea Eroilor

După patru ani de la inaugurare, galeria foto va fi schimbată. Imaginile cu eroii de război, militarii din teatrele de operații, steagurile și momentele din viața eroilor buzoieni, care „îmbracă” din 2018 gardul unității militare din Bariera Ploiești, vor fi înlocuite cu instantanee din istoria municipiului. Anul acesta, Buzăul va sărbători 1.650 de ani de la prima atestare documentară sub această denumire.

Printre imaginile care vor putea fi „admirate” se numără și câteva instantanee cu dictatorul Nicolae Ceaușescu. Prezența acestuia în cadrul expoziției nu a fost lămurită de autorități. Expoziția va cuprinde și imagini vechi cu Conacul Trandafirilor, Gara Buzău, Tezaurul de la Pietroasa, Conacul Marghiloman, precum fotografii cu alte momente reprezentative din istoria orașului și a județului, care redau obiceiurile și viața locuitorilor de la acea vreme.

Deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, a recaționat vehement pe Facebook: „Priviți imaginile și vă îngroziți! Eroii acestei țări și, în special, eroii buzoieni, care s-au jertfit pentru această țară, au fost înlocuiți cu imagini în care apare însuși criminalul suprem, Nicolae Ceaușescu! Cum este posibil ca zidul unității militare, devenită fațadă la promenada Căii Eroilor, să devină perete de expunere pentru un dictator și pentru oameni politici locali?! Cu un război la graniță, primarul ilustrează nostalgii comuniste în loc de promenadă pentru buzoieni.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.