Premieră în București: Parcarea pe una din cele mai importante artere, interzisă o zi pe săptămână

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.10.2022 - 09:56
Parcarea pe una din cele mai importante artere, interzisă o zi pe săptămână. / Foto: Primăria Sector 6
Parcarea pe una din cele mai importante artere, interzisă o zi pe săptămână. / Foto: Primăria Sector 6

În premieră în București, începând de miercuri, 26 octombrie 2022, parcarea mașinilor pe Bd. Iuliu Maniu, una dintre cele mai importante artere ale Capitalei, este interzisă o zi pe săptămână, adică în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00 - 14.00.

SHARE

Primăria Sectorului 6 demarează începând de miercuri, 26 octombrie 2022, un proiect pilot prin care interzice parcarea pe Bulevardul Iuliu Maniu, între Lujerului și intersecția cu Valea Cascadelor, în fiecare zi miercuri în intervalul 10:00 - 14:00, pentru curățenie. 

Citește și: Cum arată cea mai frumoasă fotbalistă din lume. Joacă la naționala Croației și „rupe” Instagramul

„Este praf, mizerie, sunt gunoaie care s-au strâns la bordură și pe sub mașini și nu pot fi măturate, nu se poate spăla.

Unele n-au mai fost mișcate de luni de zile.

Astfel că tot praful, toate particulele de la ulei, frâne sunt înghițite de noi.

👉Astăzi, 26 octombrie, este prima zi de miercuri când intervenim să curățăm fiecare părticică din Bd. Iuliu Maniu.
Ajutați-ne și mutați autovehiculele, în intervalul orar 10.00-14.00!

Altfel, vor fi relocate de către Poliția Locală contra cost și duse la depozitul din Bd. Preciziei 24.

📃Pe lângă indicatoarele montate, oamenii legii au pus în ultimele trei zile notificări în parbrize și la scările de bloc.
O dată pe săptămână, timp de 4 ore, haideți să ne îngrijim și de sănătatea noastră!

😕Chiar dacă nu vedem ce inspirăm, cele mai mici particule de praf pot constitui cea mai mare amenințare.
Ajung fie în zonele superioare ale tractului respirator, direct în plămâni unde, cu timpul, se depozitează, fie se vor dizolva, dacă sunt solubile, și vor elibera substanțe toxice ce vor fi absorbite de organism.

⚠️În ultimii ani, au fost observate corelații între poluarea aerului și boli precum: cancer, astm bronșic, alergii respiratorii, alveolite alergice, stări de iritație ale căilor aeriene.

Doar împreună vom reuși să schimbăm comunitatea din care facem parte”, a anunțat Primăria Sector 6, pe pagina sa de Facebook. 
 

„Cum să faci curat, cum să speli străzile, cum să iei praful, frunzele, noroiul adunate la bordură și transformate într-un strat toxic dacă mașinile sunt permanent parcate acolo? Nu ai cum.

Nu poți sălta fiecare mașină în parte și să speli pe sub ea. Așa că avem un nou regulament, cu un orar de spălare care va fi respectat și de salubrist dar și de către șoferi!”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Mașinile parcate pe Iuliu Maniu în ziua de curățenie ridicate, șoferii amendați

„Mare atenție la noile semne de circulație și la orarul indicat!! Începem cu o campanie de informare bine localizată, pentru fiecare mașină găsită în zonă. Scopul nu este să amendăm, ci să deteminăm un comportament responsabil!

Unele autoturisme sunt ținute cu săptămânile în același loc, fără să fie mișcate. Evident, sub ele și lângă bordură se adună mizerie, praf, frunze uscate, gunoaie, dificil de strâns de către firma de salubrizare”, a explicat Ciucu.

„Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat)”, a adăugat edilul Sectorului 6.

Tariful pentru ridicarea mașinii în Sectorul 6, minimum 425 de lei

Tarifele de ridicare sunt în funcție de masa mașinii, de 200 de lei și, respectiv, 270 de lei. Cele de transport până la biroul de ridicări auto sunt 150 de lei, respectiv, 200 de lei, iar pentru depozitare șoferii mai trebuie să plătească, pentru primele 24 de ore, suma de 75 de lei, iar dacă o țin mai mult timp vor plăti câte 25 de lei pe zi.

Pe lângă aceste costuri, șoferii pot primi și o amendă de circulație pentru parcare neregulamentară de la Poliția Rutieră, cuprinsă între 590 de lei și 720 de lei. Aceștia au posibilitatea de a plăti la jumătate aceste sume în decurs de 15 zile.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te