Cum arată cea mai frumoasă fotbalistă din lume. Joacă la naționala Croației și „rupe” Instagramul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.10.2022 - 08:31

Frumoasa blondă Ana Maria Markovic, în vârstă de 22 de ani, atacantul echipei Grasshoppers și al naționalei Croației, supranumită "cea mai frumoasă fotbalistă din lume", face senzație pe rețelele sociale și spune că se gândește să se mute în Marea Britanie.

SHARE

Atacantul echipei Grasshoppers și al naționalei Croației, care se mândrește cu peste un milion de urmăritori pe Instagram, respinge faptul că a fost numită cea mai "sexy" jucătoare de pe planetă.

"Nu este o persoană care să fie numită "cea mai bună jucătoare din lume. Îmi plac articolele care mă numesc cea mai frumoasă fotbalistă - sau una dintre cele mai frumoase - pentru că mă face fericită să aud că sunt frumoasă. Dar apoi sunt articole de ziar care mă descriu ca fiind cea mai "sexy" jucătoare din fotbal. Asta nu-mi convine. De asemenea, din cauza familiei mele", spune fotbalista.

Ana Maria Markovic se plânge de faptul că fotbalistele sunt mult mai discriminate pe rețelele de socializare decât bărbații și primesc mult mai multe mesaje sexiste decât bărbații.

Ea a declarat pentru ziarul elvețian 20Minuten: "Ceea ce face diferența între bărbați și femei este, de exemplu, când mă arăt în bikini pe rețelele de socializare sau când Erling Haaland se arată în costum de baie. Erling aproape sigur nu primește aceleași comentarii sexiste.

"Noi, femeile, ne pricepem să ne apărăm una pe cealaltă, dar ceea ce îmi doresc este ca și bărbații să înceapă să ne susțină. Bărbații vorbesc mereu despre "bărbați de onoare", dar ar fi cu adevărat onorabil dacă ne-ar susține în astfel de situații."

Atacantul croat a declarat că a fost contactată de mai mulți fotbaliști celebri, inclusiv de brazilianul și de Neymar, de la PSG, după ce numele ei a ajuns pe prima pagină a ziarelor în vară.

"Bineînțeles că sunt în contact cu alți fotbaliști, facem aceeași treabă. Fie că este vorba de jucătorii de sex masculin de la Grasshoppers sau de fotbaliști internaționali, schimbul este întotdeauna acolo - dar numai pe bază de fotbal. Neymar este un fotbalist excepțional. Sper că îl pot convinge să susțină fotbalul feminin și că poate face și el partea lui în afara terenului.

"Pentru că fotbaliștii de sex masculin pot realiza multe cu ajutorul razei lor de acțiune pe rețelele de socializare".

Tânăra atacantă a mai relatat că a primit recent mai multe oferte de la cluburi din Superliga feminină engleză și Bundesliga. Ea a adăugat: "Cel mai mult m-ar interesa să merg mai târziu în Anglia", potrivit Dailystar.

Markovic a adăugat că obiectivul ei este să pledeze pentru egalitate și "să fie un model pentru tinerii fotbaliști".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te