Pentru fiecare 30 de luați șpagă polițistul Boltinescu stă o zi în pușcărie. La ce a închis ochii

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.09.2022 - 17:51
Închisoare / Foto: pexels.com

Un polițist șpăgar din Ormeniș a ajuns în spatele gratiilor. Magistrații Tribunalului Brașov au admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor.

SHARE

„În baza art. 226 al. 1 Cod de Procedură Penală raportat la art. 223 al. 2 Cod de Procedură Penală şi art. 202 al. 1, 3, 4 lit. e Cod de Procedură Penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi, pe cale de consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU, pentru săvârşirea infracţiunilor de: -„luare de mită” prev. de art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 alin.1 lit. c din Legea nr.78/2000 -„trafic de influenţă” prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal -„efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia (de poliţist)” prev. de art. 12 alin. 1 lit. a teza I din Legea nr. 78/2000 -„favorizarea făptuitorului” prev. de art. 269 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2022 şi până la data de 13.10.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU. Executorie. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la pronunţare”, au decis magistrații Tribunalului Brașov.

Citește și: Ministru rus: Piloții trebuie să-și repare singuri avioanele, trebuie să fie „soldați universali”

Polițistul a intrat în vizorul ofițerilor din cadrul DNA – Serviciul Județean Brașov după ce ar fi încasat 8.000 de lei pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

Citește și: VIDEO Românca Alice Ene, în Guinness Book. A fost încoronată „Regina Drift”-ului în Europa la 14 ani

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, relatează brasov.net.

Polițistul este acuzat de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, iar dosarul penal a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te