Primăria Capitale vrea să investească într-un sistem pentru monitorizarea zgomotului urban

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.08.2018 - 17:14
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Primăria Municipiului București vrea să investească într-un sistem performant de monitorizare a a zgomotului, în toate zonele Bucureştiului, având ca obiectiv principal adoptarea măsurilor pentru reducerea zgomotului urban., potrivit unui proiect de hotărâre a CGMB.

SHARE

„Ca orice capitală europeană, Municipiul Bucureşti trebuie să aibă la dispoziţie un sistem performant de monitorizare a zgomotului, care să ofere date concludente şi suficiente, din toate zonele oraşului, acestea fiind ulterior folosite pentru reactualizarea hărţilor de zgomot, pentru revizuirea planurilor de acţiune ale Municipalităţii, dar şi pentru evaluarea expunerii populaţiei la zgomotul ambiental. Este o investiţie necesară şi prioritară pentru Capitală şi pentru bucureşteni, care va ghida Municipalitatea în adoptarea măsurilor în vederea diminuării zgomotului”, a transmis Gabriela Firea, într-o postare a Primăriei Municipiului Bucureşti pe Facebook.
Actualul sistem de monitorizare a zgomotului urban, achiziţionat în anul 2006, este uzat, iar componentele celor 15 staţii necesită actualizare, a susținut primarul general.
„Pentru evaluarea zgomotului în municipiul Bucureşti este oportun ca sistemul să includă monitorizarea sistemului de zgomot în trei locaţii cu trafic rutier intens din fiecare sector al Capitalei, în două locaţii amplasate în zone declarate liniştite, într-o locaţie amplasată într-unul din marile parcuri bucureştene şi în patru unităţi spitaliceşti şi de învăţământ”, se mai arată în sursa citată.
Principalele obiective ale investiţiei sunt: determinarea nivelului de emisie-imisie ale diferitelor surse de zgomot; adoptarea măsurilor optime pentru reducerea zgomotului urban; evaluarea expunerii populaţiei la zgomotul ambiental şi informarea populaţiei cu privire la zonele cu trafic intens din Capitală.
„În conformitate cu cerinţele HG nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant, care transpune Directiva Europeana 2002/49/CE, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia evaluării şi gestionării zgomotului la care este expusă populaţia”, mai anunţă Primăria Capitalei.
Proiectul de hotărâre se va discuta în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 23 august.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.