Patriarhia se dezice de afirmațiile preotului care crede că vaccinaților le cresc solzi

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.06.2021 - 19:25
Patriarhia se dezice de afirmațiile preotului care crede că vaccinaților le cresc solzi

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

SHARE

Reacția vine după ce un preot ar fi afirmat că vaccinul „va favoriza apariția solzilor pe corp”.

Citește și: VIDEO Stareț din Neamț, despre cei care se vaccinează: „Oamenii se vor umple de solzi, ca peștii!”

„Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare.

Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora”, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, transmite Mediafax.

În opinia acestuia, „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea și multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii”. Vasile Bănescu crede că impactul este și va rămâne minor în societate, potrivit RFI.

Citește și: Romii prinși la granița dintre Mexic și SUA spun că-s persecutați în România. Legătura cu Rechinu

Reacția vine după o predică despre vaccinare la o mănăstire din județul Neamț.

Potrivit stiri-neamt.ro, declarațiile au fost făcute chiar de către preotul stareț al lăcașului de cult, care, în încercarea de a-i convinge pe enoriași să nu se vaccineze, le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariția solzilor pe corpul uman”.

„Este orice, vaccin nu este. Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”, ar fi afirmat preotul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.