OFICIAL Ministerul Muncii: Acces mai simplu la adeverințele pentru dosarul de pensionare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.01.2020 - 15:53

Casa Naţională de Pensii trebuie să se conformează ordinului ministrului Muncii, care arată că cei aflați în prag de pensionare au acces mai simplu la adeverințele pentru dosarul de pensionare, prin faptul că, de la 1 ianuarie 2020, mai multe instituții au acces la REVISAL.

SHARE

Fiind un act administrative intern, ordinul ministrului Muncii şi protecţiei sociale nu are nevoie de publicarea sa în Monitorul Oficial, ci intră în vigoare odată cu data menționată în document, adică 1 ianuarie 2020, conform avocatnet.ro.  

Conform sursei menționate, care citează reprezentanți ai Departamentului de Comunicare din cadrul Ministerului Muncii, „ordinul ministrului muncii și protecției sociale 1.783/2019 este un act administrativ intern, emis cu respectarea măsurilor de protecție a datelor cu caracter personal, prin care Inspecția Muncii asigură accesul direct, pentru Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Casa Națională de Pensii Publice și pentru structurile teritoriale ale acestora, la informațiile din registrul general de evidență a salariaților, aplicație gestionată de Inspecția Muncii. Acest ordin se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2020 (...) și se aplică strict instituțiilor aflate în subordinea și în coordonarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale”. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, la finele anului trecut, că sunt simplificate procedurile privind pensionarea, subliniind că a emis un ordin în acest sens. Conform ministrului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii au, începând cu data de 1 ianuarie 2020, acces în baza de date REVISAL, program care conține cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.  

„Nu există “Nu se poate!”. Se poate! Cu insistență dar - se poate!

Astăzi (11 decembrie 2019 - n.r.), am cerut redactarea și am și semnat un ORDIN pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Națională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toți angajații din România gestionată de Inspecția Muncii.

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizație, pensie, ajutor de șomaj să meargă personal după diferite adeverințe sau să aștepte ca o instituție să îi comunice alteia diferite informații.

Fac un prim pas de simplificare din respect pentru cetățean: toate instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii iau, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situația solicitantului, direct din REVISAL", a scris Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te