O femeie gravidă, confirmată cu Covid-19, a pierdut sarcina după ce a stat o zi la graniță, în frig

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.04.2020 - 12:29
Sursa: Inquam Photos - Virgil Simonescu

O femeie însărcinată în 26 de săptămâni şi-a pierdut copilul după ce ore în şir a stat în frig în corturile de la vama Nădlac. Tânără de 26 de ani a pornit din Italia în 7 aprilie, iar când a ajuns la punctul de frontieră Nădlac autorităţile i-au înghesuit pe toţi în corturi.

SHARE

„De dimineaţă până la ora 14 după masă. Aproape era seară. Am văzut un cort mai liber, atunci când mi-am luat o bancă şi am scos-o afară la ora 7-8 dimineaţa ca să stau la soare ”, a spus femeia, citată de Mediafax. 

După acest episod, gravida a fost preluată de pompieri şi transferată la o locaţie pentru carantinaţi. Aici, viitoarea mămică a aflat că urmează să stea câte şase persoane într-o singură cameră.

„Eram obosită, nu mai puteam să mai stau cu încă trei bărbaţi. Deşi, până la urmă, am acceptat. M-am dus în spatele aeroportului şi au vrut să ne bage într-o casă la care s-a curăţat atunci pe moment. Domnul poliţai îmi spunea că dacă nu accept va trebui să mă bage în casă cu forţa ”, povesteşte femeia.

Abia spre miezul nopţii, viitoarea mămică a fost transferată la un hotel din Timişoara. În acea noapte, însă, şi-a dat seama că nu mai simte mişcările copilului în burtă.

„ Ştiu foarte sigur că şi în vamă mişca cât de cât când am ajuns. Am depistat la hotel că nu mai mişcă. Şi mi s-a părut burta aşa un pic ovală şi m-am panicat şi a doua zi miercuri am sunat la ambulanţă ”, a mai spus femeia.

Tânăra a renunţat să meargă din start la spital de frica să nu se infecteze cu coronavirus. Ambulanţierii i-au recomandat să urmărească până în seară dacă simte mişcări ale copilul în burtă.

„ M-au luat contracţiile foarte tare joi şi am fost dusă la spitalul Odobescu fără izoletă. Am ajuns la ora 12 şi mi s-a spus că inima copilului nu mai bate şi că trebuie să fac avort imediat ”, adaugă gravida.

La maternitatea Odobescu din Timişoara, acolo unde acum o săptămână au fost depistaţi fals pozitiv cu coronavirus opt nou-născuţi, tânără a făcut testul pentru COVID-19.

„Am cerut autopsia copilului şi în jumătate de oră mi s-a spus că sunt pozitiv la COVID şi în aceste cazuri nu se poate face autopsia copilului” , a adăugat femeia.

După acest episod, femeia a primit câteva foi A4 pe care urma să facă o declaraţie prin care refuză autopsia copilului decedat. Tânăra a refuzat şi a fost transferată la maternitatea Bega din Timişoara pentru tratament specific coronavirusului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.