Pentru funcția de manager al orașului Timișoara au fost depuse nu mai puțin de 307 CV-uri.
Fritz l-a selectat pe Matei Creiveanu, director regional al băncii austriece HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG (HYPONOE), din 2014.
El vorbește germană, engleză și franceză, a absolvit Liceul German din București și Academia de Studii Economice din București.
Matei Creiveanu (42 de ani) a lucrat timp de 18 ani în sectorul privat. A fost analist la Pioneer News și The Times, iar din 2002 a început să lucreze în bănci.
“A inițiat și structurat finanțări municipale de peste 200 milioane de euro pentru municipii din România precum Oradea, Brașov, Iași, Craiova și a asistat municipalități în utilizarea finanțărilor nerambursabile din partea UE, împreună cu instrumente de datorie publică, pentru finanțarea unor investiții locale de anvergură, precum Parcul Industrial Oradea”, a explicat Dominic Fritz.
“Primăria trebuie să se întoarcă la misiunea ei de bază: fără proiecte scumpe și inutile, dar cu servicii de calitate. De la un punct încolo nu mai poți să schimbi calitatea din exterior, cu bani, cu consultanță, pentru că ceea ce face ca un proiect să se năruie sau să aibă succes este administrația. Peste tot în centrul și sud-estul Europei, diferența dintre bunăstare și subdezvoltare, dintre povești de succes și eșecuri răsunătoare nu constă în bani.
De la Praga la Sofia, municipalitățile au acces la finanțări rambursabile și nerambursabile aproape nelimitate. Diferența o face, de fiecare dată, calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică și, mai ales, calitatea liderilor din sectorul public”, a spus Creiveanu, citat de tion.ro.