Noua Strategie de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, pusă oficial în dezbatere publică

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.06.2021 - 23:39

Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța au lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, alături de de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța. Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune.

SHARE

Strategia elaborată de specialiști cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța în perioada 2021-2027. 

În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele obiective ce privesc domeniile: economic, universitar, servicii sanitare, turism, mediu sau sport.

Constanța, un pol de dezvoltare care nu a fost exploatat aproape deloc în ultimii ani

"Constanța este un pol de dezvoltare care nu a fost exploatat aproape deloc în ultimii ani, ceea ce este inacceptabil. Fără o strategie și fără obiective bine definite, nu putem dezvolta acest județ. Este nevoie de o concepție coerentă asupra viitorului și, totodată, de implementarea de mari proiecte care să vină în sprijinul nevoilor societății constănțene.

Citește și: „Telenovela” divorțului Reghecampf: Reghe ar fi plănuit, Anamaria: ”Am cel mai șmecher bărbat”

În ultimii 20 de ani aceste două lucruri au lipsit cu desăvârșire din peisajul local și regional, iar acest fapt se observă cu ochiul liber. Prin implementarea prezentei strategii, Constanța și întreaga regiune de sud-est a țării vor redeveni un important reper economic și social atât pe harta României, cât și pe cea a bazinului Mării Negre", a declarat președintele Consiliului Județean Constanta, Mihai Lupu.

„La propunerea mea, Consiliul Local Constanța a votat să ne alăturăm asociației. Este un moment important pentru județul nostru. Avem aici administrația publică, mediul de afaceri și societatea. Este un moment cu adevărat important pentru orașul nostru și pentru județul nostru pentru că, în momentul ăsta, administrația publică, mediul de afaceri și societatea civilă și-au dat mâna pentru binele comun. Am conștientizat cu toții că, în sfârșit, trebuie să lucrăm cu viziune, după o strategie și planificație, ca să putem împinge lucrurile înainte. Am nădejdea că această strategie ne va spune încotro trebuie să mergem. E un lucru de normalitate și de bun simț să știi încotro trebuie să mergi", a spus și primarul Constanței Vergil Chițac, potrivit cugetliber.ro.

Citește și: Noua șefă a casei de pensii Bihor, soție de lider USR și fostă simpatizantă PSD (presa locală)

Evenimentul a fost organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța, iar la lansare au participat autoritățile județene, prefectul Silviu Coșa, primarul Vergil Chițac, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, dar și oameni de afaceri, și reprezentanți ai societății civile. A fost prezent și fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța 2021-2027

Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța 2021-2027 este rezultatul consultărilor dintre instituțiile publice, experți, mediul privat și societatea civilă și are la bază conceptul: Județul Constanța - un spațiu economic performant, cu un nivel superior al calității vieții, susținut de parteneriatul administrației județene cu toate mediile interesate în dezvoltarea durabilă și sustenabilă a teritoriului.

În primăvara acestui an, la Constanța, a demarat cel mai important proiect de dezvoltare economică și socială a județului, prin nou-înființata Asociație de Dezvoltare Durabilă (ADD) a Județului Constanța, fondată de Consiliul Județean (CJ) și de Primărie. Este pentru prima oară când cele două instituții s-au asociat într-un proiect de amploare, care va atrage parteneri din domenii esențiale, precum mediu de afaceri, educație, sănătate, cultură, societate civilă.

Prin intermediul ADD, vor fi dezvoltate, între altele, serviciile de interes public aflate în administrarea CJ și a Primăriei Constanța. În acest sens, Asociația va implementa proiecte cu finanțări externe.

ADD Constanța a fost constituită legal în data de 23.03.2021, printr-o sentință civilă a Judecătoriei Constanța. Decizia a avut la bază o hotărâre din 17.02.2021 a Consiliului Județean Constanța și o alta din 26.02.2021 a Consiliului Local Constanța, instituții care au decis, prin acest cadru, constituirea Asociației.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.