"Împăratul" și interlopii lui l-au făcut „tocăniță" cu răngile pe un proxenet concurent din Dublin

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.08.2022 - 13:32
Nouă interlopi l-au făcut „tocăniță" cu răngi și cuțite pe Virgil Bușă (stânga) pentru că nu a vrut să îi plătească taxă de protecție proxenetului Anton Ioan zis Împăratul Foto: Facebook

Victima interlopului Anton Ioan, zis Împăratu, este Virgil Buşă, care este tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune. Totul a plecat de la taxa de protecție pe care nu a vrut să o plătească "Împăratului", care era șeful proxeneților români din Dublin.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Anton Ioan, zis şi "Împăratul", liderul unei grupări care voia să controleze activităţile infracţionale, ar fi avut un conflict cu Virgil Buşă şi i-a cerut o taxă de protecţie de 350 de lire la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse din Bucureşti să se prostitueze într-un oraş din Irlanda.

Citește și: VIDEO Un hoț român și Miss Earth din Mexic au furat 45 de sticle de vin care costau 1.648.500 €

Acesta a refuzat să plătească taxa, iar Împăratul a trimis peste el nouă acoliți ca să-l facă "tocăniță". Aceștia care l-au bătut cu răngi și cuțite pe Bușă care, la un moment dat, a sărit pe un balcon și a încercat să scapte, dar a fost prins. A murit la scurt timp în urma rănilor suferite.

Citește și: VIDEO Chioru, Rogojină și Marian au furat un seif cu 300.000 de euro de la un arbitru de câini

Potrivit deciziei Tribunalului București, cea mai mare pedeapsă a primit-o Mihai Ionuţ Martinaş - 30 de ani închisoare, urmat de Nicolae Stanca - 20 ani şi 2 luni. Gabriel Nicu Păunescu, Corneliu Vîrlezeanu, Ionuţ Păuc, Bogdan Ionuţ Şuşcă, Ioan Bizău şi Bogdan Marius Danci au primit fiecare câte 19 ani şi 6 luni închisoare, iar Liviu Bîrligea - 9 ani şi 10 luni închisoare. Totalul condamnărilor se ridică la aproape 177 de ani.

Citește și: Un interlop amenință cu pistolul de față cu soția și fetița lui: Ultimul glonț mi-l trag eu în cap

Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citește și: VIDEO Cum a luat foc din senin mașina închiriată de un sătmărean, chiar în fața casei

De menţionat că doar unul dintre inculpaţi, Gabriel Nicu Păunescu, este judecat în arest la domiciliu, ceilalţi opt fiind în libertate, sub control judiciar.

Citește și

Forțate să transporte droguri în vagin, puse să mânânce bani și violate. Ororile clanului Săndulache

De ce au primit nouă interlopi 177 de ani de închisoare pentru uciderea unui proxenet în Dublin

Victima celor nouă inculpaţi este Virgil Buşă, care este tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune.

Citește și: EXCLUSIV Subprefectul de București, Sebastian Buși, vacanță de lux în Kenya după 22 de zile de lucru

În august 2016, pe rolul DIICOT a fost înregistrat un denunţ prin care s-a reclamat modul în care a fost ucis Virgil Buşă în localitatea Navan, Irlanda, în aprilie 2014. Principalul suspect era Anton Ioan, zis "Împăratul", liderul unei grupări de proxeneţi din Irlanda.

Citește și: EXCLUSIV Ambasadei Rusiei îi e rușine cu Oana Lovin. Nu recunoaște că a primit întrebări

Conform DIICOT, la sfârşitul anului 2013, Anton Ioan a recrutat o prostituată, pe care a dus-o în Irlanda, într-un circuit cunoscut cu denumirea "Turing" (schimbarea săptămânală a apartamentelor şi oraşelor în care fetele practică prostituţia, pentru a nu atrage atenţia poliţiei).

Citește și

Interlopul care-și băga datornicii dezbrăcați iarna în apă și-a serbat ilegal ziua cu 30 de persoane

Ulterior, în februarie 2014, femeia îl cunoaşte în Dublin pe Virgil Buşă şi decide să-l „părăsească” pe Anton Ioan, urmând să se prostitueze în mai multe apartamente pe care Buşă le închiriase în Irlanda şi unde adăpostise alte prostituate.

Procurorii notează că, deşi era însurat, Virgil Buşă a jucat rolul de lover-boy, spunându-i femeii că s-a îndrăgostit de ea şi că o va ajuta, fără să-i ceară vreun ban din practicarea prostituţiei.

Femeia s-a mutat într-un apartament al lui Virgil Buşă în centrul oraşului Dublin, iar noul proxenet i-a realizat un profil pe un site, fapt ce i-a atras atenţia lui Anton Ioan.

Taxă pentru "Împărat"

Între cei doi proxeneţi a izbucnit un conflict pentru controlul prostituatelor, mai ales că Buşă a refuzat să-i plătească o taxă „Împăratului”. Conflictul a escaladat după ce Virgil Buşă a pătruns cu forţa într-o casă închiriată pentru prostituţie de Anton Ioan şi, sub ameninţarea armelor de foc, a sustras câteva mii de euro.

În aprilie 2014, Anton Ioan a decis să-l ucidă pe Virgil Buşă şi, pentru a-i întinde o capcană, l-a pus pe un complice să închirieze un apartament la parterul unui bloc unde locuia şi Buşă.

Tot acum, Anton Ioan îi convoacă pe membrii grupării sale şi le pune la dispoziţie arme cu care să fie omorât Virgil Buşă.

L-au făcut "tocăniță" cu răngi și cuțite

Liderul grupării le-a cerut subordonaţilor „să-l facă tocăniţă” pe rival şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei.

După acea întâlnire, subordonaţii lui Anton Ioan s-au deplasat cu două autovehicule în localitatea irlandeză Navan şi au pătruns în apartamentul lui Virgil Buşă, pe care l-au atacat cu răngi şi cuţite, exercitând violenţe şi asupra altor două persoane, arată procurorii.

Pentru a-şi asigura scăparea, Virgil Buşă a sărit de la balconul apartamentului său şi a cerut ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului (unde locuia complicele lui Anton Ioan), însă a fost prins de atacatori şi lovit în continuare, până şi-a pierdut cunoştinţa.

Bărbatul a fost transportat la un spital din Dublin, unde a murit câteva zile mai târziu, în urma leziunilor grave suferite.

"Împăratul" a fost extrădat noaptea trecută din Irlanda și se află acum în custodia autorităților române. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te