VIDEO Nicușor Dan și-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei, alături de doi deputați USR

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2019 - 12:30
Nicușor Dan/Foto: Inquam Photos

Candidatul independent susținut de USR București, Nicușor Dan, și-a lansat, marți, programul de candidat pentru Primăria Capitalei, avându-i alături pe deputații USR Cosette Chichirău și Stelian Ion, care intenționează să candideze la primăriile din Iași și Constanța.

SHARE

„Mă consider persoane cea mai potrivită pentru a fi candidatul opoziției. Mă recomandă 15 ani de luptă pentru acest oraș, cu succese pe care le cunoașteți, cele 180 de mii de voturi pe care bucureștenii mi le-au acordat în urmă cu 3 ani, iar sondajele confirmă ceea ce am spus”, a afirmat Nicușor Dan.

El a amintit că membrii organizației USR București au votat pentru susținerea candidaturii sale.

„Am continuat discuțiile cu partidele de opozitie și sunt optimist că acestea au înțeles ce doresc bucureștenii și vom avea candidat unic. (...) Eu cred în candidatul unic al opoziției pentru că politicienii trebuie să facă ce vor oamenii de la care cer votul. Iar oamenii de la care cer votul vor candidat unic al opoziției”, a mai spus el.

Nicușor Dan a spus că prioritățile majore pentru București sunt: încălzirea centralizată, traficul, poluarea, clădirile cu risc seismic. El a vorbit și despre infrastructura în educație, în sănătate, serviciile sociale

„Trebuie să facem din București un oraș prietenos cu copiii, un oraș al îmbătrânirii decente, trebuie să îmbunătățim considerabil activitatea culturală a orașului și să facem din cartiere locuri în care după ce oamenii ajung de le serviciu să aibă tot ce le trebuie pentru o viață decentă”, a mai afirmat el.

Acesta a precizat că este nevoie un proiect de a pune orașul pe harta lumii – Capitala trebuie să devină un hub regional de business și un pol global al IT-ului și al industriilor creative, Bucureștiul trebuie să devină centrul cultural și academic al sud-estului Europei.

Cosette Chichirău a spus că Nicușor Dan nu este un alergător după funcții.

„Nu trebuie să înlocuim vechea clasă politică, care alerge după bani cu una nouă care aleargă după funcții și privilegii. Se vor înscrie oameni pentru care Bucureștiul e o simplă rampă de lansare, oameni care se visează președintele României. Nicușor nu folosește primăria ca o rampă de lansare, el crede în acest oraș, vorbește de București de 20 de ani. Este o dovadă de caracter, este o dovadă că lui Nicușor îi pasă de București”, a mai spus ea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -