Nicolae Bănicioiu primește biroul parlamentar la Iași, la o zi după comemorarea Colectiv

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.10.2018 - 18:06
Nicolae Bănicioiu a întârziat trimiterea în străinătate a răniților de la Colectiv. Foto Facebook

Deputatul ieşean Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în timpul tragediei de la Colectiv, responsabil moral pentru moartea unora dintre răniți, va primi un biroul parlamentar la Iași miercuri, la doar o zi după comemorarea tragediei.

SHARE

„Băniciou, ministru al Sănătății acum trei ani, care ne asigura că arșii de la Colectiv au de toate și nu e nevoie de nimic. E deputat de Iași, parașutat aici pe lista PSD în 2016, și de atunci cred că a trecut de două ori prin oraș. Absent total. Azi e prima dată când îi aud numele în legătura cu mandatul lui, vrea cabinet parlamentar”, a scris consilierul local Andrei Postolache.


Hotărârea prin care se va acorda un birou parlamentar lui Nicolae Băniciou e pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 31 octombrie, la doar o zi după comemorarea a trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urmă căruia 64 de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva sute au fost rănite. 

Decizia de a-i face acest „cadou” fostului ministru al Sănătății tocmai pe 31 octombrie vine deși cererea fost făcută de Nicolae Bănicioiu din vară. 

Spaţiul identificat de Primărie se află în zona centrală şi are o suprafaţă utilă de 77 mp, potrivit Ziarul de Iași. 

Citește și 3 ani de Colectiv. România nu mai are bancă de piele 

Decizia CL este cu atât mai scandaloasă cu cât, potrivit presei locale, în doi ani de mandat, activitatea parlamentară a lui Nicu Băni­cioiu la Iași a fost aproape zero. Andrei Postolache susține că fostul ministru al Sănătății a trecut prin Iași doar de două ori de când a luat mandatul.

Citește și 3 ani de Colectiv: Medicii consideră că nu au fost schimbări majore 

Nicolae Bănicioiu şi-a redescope­rit brusc rădăcinile ieşene în 2016 şi a fost pus pe lista PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare. Aterizarea lui pe lista ieşeană a ve­nit şi în contextul în care acesta este prieten atât cu primarul Mihai Chirica (fost şef PSD Iaşi), cât şi cu viceprimarul Gabriel Haraba­giu, notează Ziarul de Iași
Între timp, Nicolae Bănicioiu a părăsit PSD şi s-a înscris în Pro România, partid condus de fostul şef al PSD, Victor Ponta.

Nicolae Bănicioiu nu a putut fi contactat telefonic de către Newsweek România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.