Ministrul Grindeanu recunoaște că merge cu viteză. Face circa 7h până la Timișoara, vinerea

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 03.12.2021 - 22:09
Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a plâns, la Interviurile Digi24.ro, că face circa șapte ore, vinerea, de la București până acasă, la Timișoara. Indirect, însă, el a recunoscut că nu prea conduce legal.

SHARE

„Vineri am plecat cu mașina spre Timișoara. (...) Dacă prind accident pe Valea Oltului s-ar putea să fac foarte, foarte mult. Dacă nu prind accident pe Valea Oltului sau Dealul Negru, undeva în 7 ore. Bucata dificilă e Pitești-Sibiu. E groaznică acea bucată. De la Sibiu până la Timișoara, cu excepția unui lot de 14 kilometri, se merge pe autostradă”, a spus Grindeanu.

Acesta spune că își dorește ca anul viitor să fie semnate contracte de investiții în infrastructură de 10 miliarde de euro.

Citește și: Hotelul din Madagascar al lui Radu Mazăre, Mantasaly Resort, în top-ul celor mai luxoase din insulă

„Nu cred că există vreun ministru al Transporturilor care a început un proiect și să îl vadă și finalizat. Statul român în toți acești ani a rămas dator major cetățenilor din punctul de vedere al infrastructurii de transport. Eu sunt conștient de acest lucru. Desene cred că avem pentru următorii 50 de ani, din păcate lipsește punerea în practică”, a mai declarat Ministrul Transporturilor, la Digi24.ro.

550 de  kilometri în șapte ore înseamnă o viteză medie de peste 78 km/h

Din Piața Victoriei din București până în centrul Timișoarei sunt, conform Google Maps, 547 de kilometri. Fără trafic deloc, Google Maps estimează că distanța poate fi parcursă în circa 6h și 5 minute.

Citește și: Guvernul a decis să dea bani pentru plata restanţelor la energia termică în București și alte orașe

Vinerea, însă, orice șofer știe că numai liber nu este drumul București – Timișoara. Este adevărat, pe autostradă, de la București la Pitești și de la Sibiu la Timișoara se poate merge legal cu 130 km/h. Însă, de la Pitești la Sibiu, pe Dealul Negru și pe Valea Oltului, nici când e liber nu poți scoate o medie orară prea bună, dacă nu forțezi.

Prin urmare, pentru a scoate o medie orară de peste 78 km/h pe drumul București – Timișoara în traficul de vineri, fie mergi mult peste limită pe autostradă, fie mergi la „limita permisului” și nu prea respecți limitele de viteză peste tot.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.