EXCLUSIV Ministrul Culturii din Ucraina: „Este un privilegiu să fii ministru pe timp de război“

DE Remus Cernea | Actualizat: 01.05.2023 - 08:53
Fotografiile au fost făcute la Centrul Media din Kiev, cu prilejul conferinței de presă în care a fost prezentată platforma de învățare a limbii engleze pentru ucraineni

Chiar dacă guvernul ucrainean este concentrat pe problemele legate de război, în același timp trebuie să realizeze reforme și să aducă schimbări care să îmbunătățească viața cetățenilor și să apropie țara de lumea occidentală și de Uniunea Europeană.

SHARE

La o conferință de presă organizată la Centrul Media din Kiev, Ministrul Culturii și Politicilor Informaționale, Oleksandr Tkachenko, a vorbit despre inițierea unui program național de creștere a capacității de utilizare a limbii engleze.

 

Fotografiile au fost făcute la Centrul Media din Kiev, cu prilejul conferinței de presă în care a fost prezentată platforma de învățare a limbii engleze pentru ucraineni

„Limba engleză este limba partenerilor noștri“

La finalul conferinței, ministrul a avut amabilitatea să răspundă unor întrebări Newsweek România, în exclusivitate:

„Este avută în vedere o transformare ce va privi numeroase sfere ale societății, plecând de la educație, astfel încât engleza să devină o limbă din ce în ce mai populară, peste tot în Ucraina. Acest lucru este important întrucât pe parcursul acestui război am înțeles că partenerii noștri sunt în Europa și limba de comunicare cu europenii și cu americanii este engleza, iar cunoașterea ei face cooperarea mult mai ușoară.

Această aplicație prezentată este una dintre modalitățile prin care oamenii își pot îmbunătăți cunoașterea limbii engleze și o pot învăța mult mai ușor“. 

Ce spune despre Președintele Zelenski

Newsweek România: Președintele Zelenski este probabil cel mai important și cel mai cunoscut politician din lume în acest moment. Cum percepeți evoluția sa de la momentul în care era un actor care îl interpreta pe Președintele Ucrainei în serialul Servant of the People la momentul de acum când a devenit un președinte al țării în vremuri de război?

Nu a fost numai un actor, a fost de asemenea producător. Astfel că a demonstrat calități de management pe care cu siguranță le-a confirmat atunci când a fost ales președinte cu 73% din voturi.

În timpul războiului, transformarea a devenit evidentă pentru mulți oameni, nu numai pentru ucraineni, dar și pentru întreaga lume.

Nu a devenit doar probabil cel mai faimos politician, dar a devenit un lider al lumii civilizate în calitatea sa de președinte care apără valorile europene, teritoriul ucrainean, dar și Europa.

Este un privilegiu să fii ministru în vremuri de război

Newsweek România: Cum gestionați în guvern marile probleme generate de război, dar în același timp încercați să implementați reforme ale statului pe drumul către împlinirea scopului de a deveni țară membră a Uniunii Europene?

Unul dintre colegii mei miniștri din Europa, atunci când am discutat despre multele probleme dificile cu care ne confruntăm și deja eram obosiți, iar el a văzut cum telefonul meu suna cu noi probleme complicate pe care eu trebuia să comunic pentru a le rezolva, mi-a spus: „Nu ar trebui să fii obosit, este un privilegiu să fii ministru în vremuri de război!“.

Ministrul are o diplomă obținută la Harvard Business School

Un detaliu relevant este că ministrul ucrainean are diplomă obținută la Harvard Business School. În anii 2016, 2017 și 2018 a fost inclus în lista celor 100 cele mai influente personalități din Ucraina conform Revistei Focus. Totodată, a fost introdus pe lista celor aflați sub sancțiuni decise de Moscova, încă din noiembrie 2018.

Ministrul a spus că un instrument necesar și foarte important este limba engleză, întrucât este limba afacerilor, a noilor oportunități și îi aduce pe ucraineni mai aproape de parteneri și de aliați. Limba rusă, influentă în trecut, va fi înlocuită de engleză.

În acest scop a fost lansată o platformă online gratuită unde orice ucrainean poate învăța limba engleză. Aceasta a fost realizată în colaborare cu societatea civilă, cu mai multe agenții guvernamentale și cu Ministerul Educației.

Conține și teste adaptive în sensul că poți constata singur care este nivelul tău de stăpânire a limbii engleze rezolvând teste de diferite grade de dificultate.

Dacă nu reușești să rezolvi teste dificile, poți reveni la teste mai ușoare. De asemenea, în Parlament a fost introdusă o lege pentru utilizarea limbii engleze ca limbă pentru comunicarea internațională. Ucraina va face efortul de a deveni o țară în care engleza va fi cea de a doua limbă vorbită.

Ucrainenii au început să utilizeze intensiv platforma, peste 180 de milioane de teste fiind efectuate de beneficiarii acesteia într-un interval de timp foarte scurt. Adresa este www.engmova.in.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te