Medicul Laurențiu Belușică amenință că-i va face plângere penală lui Arafat, direct la Kovesi

DE Mircea Marian | Actualizat: 05.03.2021 - 12:11
Medicul Laurențiu Belușică amenință că va face plângere direct la Kovesi Foto: Inquam

Medicul Laurențiu Belușică, managerul spitalului din Găești, a scris pe Facebook că se va adresa procurorului general european, Laura Codruța Kovesi, dacă nu se lămurește situația celor patru camere hiperbare, cumpărate în 2017 de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

SHARE

Belușică și Arafat au avut încă de săptămâna trecută o dispută pe tema celor patru camere hiperbare deținute de DSU. 

Citește și

Victima polițiștilor de la Secția 16: M-au bătut și au urinat pe mine. M-au dus pe un câmp la Jilava

Managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşică, l-a acuzat pe șeful DSU, Raed Arafat, că a prezentat eronat situaţia camerelor hiperbare din gestiunea DSU şi pe cea a terapiei hiperbare. Concluzia medicului Beluşică a fost: „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”.

Citește și

Șeful poliției Bacău, care nu a oprit un pensionar să ucidă, spune că e specialist anti-drog în SUA

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, în anumite situaţii, atmosfera din barocameră poate deveni periculoasă pentru pacient: „În primul rând, folosirea barocamerei la pacienţii cu COVID a fost discutată în mai multe zone, inclusiv cu colegi din afară, în faza acută cel puţin nu ştiu să fie folosită undeva. Am avut o discuţie inclusiv cu colegi din Italia, care ştiţi prin ce au trecut şi au foarte multe barocamere, era o videoconferinţă cu expertul din Italia şi care a zis că nu îl folosesc în situaţii de pacienţi acuţi. Medicul de la Găeşti ştiu că a insistat să i se trimită, dar pentru pacienţii critici, gândiţi-vă că intrarea în camera hiperbară cu echipamente de ventilaţie, cu echipament de ventilaţie pe oxigen la o cantitate mare, toate astea sunt riscuri“.

Citește și

Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect: s-a văzut cu șefa Securității

Managerul spitalului din Găești a susținut că cele patru camere hiperbare stau degeaba din 2017, fiind scoase doar la defilarea de 1 decembrie. 

Citește și

Procurorul Adina Florea, cercetată pentru ancheta în cazul Kovesi: Rea-credință și gravă neglijență

Medicul Laurențiu Belușică amenință că va face plângere

Belușică nu a abandonat tema camerelor hiperbare și a scris, pe Facebook, că, întrucât acestea au fost achiziționate cu bani europeni, se va adresa procurorului general european, Laura Codruța Kovesi.

“În câteva zile a crescut numărul de pacienți covid internați de la 1 la 24. Mulți desaturează sub cele mai bune surse de oxigen. În foarte scurt timp ne vom confrunta cu probleme grave legate de sursa de oxigen .

În țara asta nu există un om care să pună la punct problema celor 4 camere hiperbare?

Am aflat acum că cei care au achiziționat degeaba camera monoloc de la sp Floreasca au fost anchetați și se pare trimiși în judecată.

Dacă nu se întâmplă nimic bun pînă luni cu cele 4 camere hiperbare care stau și românii mor în spital , mă voi adresa în scris doamnei procuror general european. Sunt bani europeni, șase milioane euro“, a scris, pe Facebook, managerul spitalului din Găești. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te