Marocanul care ar fi măcelărit doi colegi de facultate din Iași vrea acasă. Ce a cerut în instanță

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.06.2022 - 20:44
Marocanul care ar fi măcelărit doi colegi de facultate din Iași vrea acasă Foto: Facebook

În cazul dublului asasinat din vila de pe Moara de Vânt, studentul canadian de origine marocană, Ahmed Sami El Bourkadi se află în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Tânărul acuzat de dubla crimă a fost mutat recent din Arestul IPJ Iași.

SHARE

În cazul dublului asasinat din vila de pe Moara de Vânt, studentul canadian de origine marocană cere astăzi să fie lăsat să plece acasă. Amintim că Ahmed Sami El Bourkadi se află în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Tânărul acuzat de dubla crimă a fost mutat recent din Arestul IPJ Iași.

Citește și: VIDEO Urmărit internațional, Anaser Duduianu îl amenință pe Florin Salam. Ce răspuns a primit

„Vom cere înlocuirea măsurii preventive cu arestul la domiciliu. Termenul a fost dat de judecători pentru verificarea măsurii preventive”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe El Bourkadi, conform BZI.

Citește și: VIDEO Pericol în trafic: Irinel Columbeanu, filmat când conducea o mașină cu ușa deschisă în oraș

Ahmed Sami El Bourkadi, judecat în cazul dublului asasinat  

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Ahmed Sami El Bourkadi pentru omor calificat, furt și distrugere. În cadrul dosarului penal, părinții victimelor, studentul marocan Youssef Jnyiah și iubita lui, Vanesa Burlacu, s-au constituit părți civile. Asta înseamnă că rudele victimelor vor solicita despăgubiri de la inculpat.

Reprezentanţii comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul Institutului de Medicină Legală din Iași au ajuns la concluzia că suspectul crimelor din Moara de Vânt are discernământ. Asta, după ce membrii comisiei l-au audiat în mai multe rânduri pe Ahmed Sami El Bourkadi.

Acesta a fost nevoit să răspundă la peste 100 de întrebări. De asemenea, el a descris, potrivit procedurilor, ce anume vede în diverse figuri şi planşe. De remarcat este faptul că, dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile aduse, tânărul riscă să primească pedeapsa închisorii pe viață.

Un dublu asasinat care a lăsat în urmă multă durere și semne de întrebare
Amintim că, la mijlocul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că acesta nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Anchetatorii au dat acolo peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat.

Poliţiştii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins în Roma și a fost readus în Iași. Atunci, tânărul a fost arestat preventiv. Acum, în cazul dublului asasinat din Moara de Vânt, studentul canadian cere să fie lăsat să părăsească Penitenciarul Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te