Maramureș. Liviu Pop se laudă că încep lucrările la un drum care trebuia modernizat până în 2020

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.04.2020 - 14:38

Senatorul PSD anunță că încep lucrările de reabilitare la un drum care ar fi trebuit modernizat în perioada 2014 – 2020. Din fonduri de la buget, deși un document oficial spune că existau fonduri europene pentru această investiție.  

SHARE

Ample lucrări de reabilitare a Drumului Județean 186 pe Valea Izei se desfășoară în această perioadă.
Se lucrează intens pe tronsonul de drum dintre Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN17C)”, scrie Liviu Pop pe Facebook postând și două imagini în care apar un drum de pământ și un excavator în depărtare.

Drumul are 39 de kilometri și reabilitarea lui va costa 114 milioane de lei. Banii se puteau obține de la Uniunea Europeană, dar costurile se vor plăti, în final, de la buget.

Imediat, Liviu Pop a primit replici care îi atrăgeau atenția că lucrările la acest drum au început cu mare întîrziere.

Vladimir îi scrie: Dupa atâția ani cred si eu.

Liviu Pop: Noi guvernăm în Maramureș de 4 ani!

Vladimir: În 4 ani alte guverne din vest construieasc sute km de autostrada si voi nu ati fost in stare un drum judetean, nu mai zic de promisiunile cu spitale, autostrazi..... 

Reabilitarea acestei porțiuni de Drum Județean nu va avea, în final, nicio treabă cu cine conduce județul Maramureș. Banii vin de la guvern. 

„Obiectivul de investiție Reabilitare DJ 186, sector Bârsana (DJ 185)– Strâmtura - Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C) este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, aprobat prin O.U.G. nr. 28/2013”, potrivit cjmaramures.

PSD a condus executivul din 2012 în 2019 mai puțin un an.

Astfel că ar fi ptutut aloca, prin PNDL, oricând aceste sume de bani. Dar, prioritare au fost - în periaoda 2013 - 2019 - investiții bizare precum stadioanele de la Turnu Măgurele sau Tîrgu Jiu unde evoluează echipe din ligi inferioare.

Că Drumul județean 186 ar fi trebuit reabilitat mai demult o dovedesc statisticile care arată că este unul dintre cele mai periculoase din nordul țării.

Proiectul pe care îl scoate în față senatorul Liviu Pop ar fi trebuit terminat până în 2020, potrivit documentului intitulat „Planul de dezvoltare a Regiunii Nord-Est 2014 - 2020”

Planul de dezvoltare regională (PDR) este principalul document de planificare elaborat la nivel regional şi reflectă politicile de dezvoltare relevante la nivel naţional în raport cu nevoile specifice la nivel de regiune, dar şi cu direcţiile strategice de politică ale celorlalţi principali finanţatori ai programelor de dezvoltare aferente regiunii respective.

Ce zice documentul

Printre proiectele ce trebuiau terminate până în 2020 se regăsește și cel invocate de Liviu Pop.

„Modernizarea DJ 186, sector Bârsana (DJ 185) -Strâmtura - Rozavlea - Şieu - Bogdan Vodă (int. DJ 188); DJ 188, Vişeu de Jos (DN 18) - Bocicoel - Bogdan Vodă (DJ 186), dar și

DJ 182 B, sector Şomcuţa Mare - Coaş (int. DJ 182 C); DJ 182 C, DJ 182 B - Coaş -Copalnic -Copalnic Mănăştur -Vad -Lăschia - Făureşti - DJ 184 (Surdeşti)”, se arată în document.

Reabilitarea drumului mai sus menționat se face, azi, din bani publici prin PNDL. În documentul mai sus menționat se arăta că drumul se poate reabilita din bani europeni.

„Din analiză rezultă un traseu format din drumuri judeţene care asigură accesul la reţeaua TEN-T, care, în funcţie de finanţările existente va putea fi finanţat integral sau parţial din Programul Operaţional Regional 2014-2020”, spune documentul „Planul de dezvoltare a Regiunii Nord-Est 2014 - 2020”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te