Maior, despre scrisoarea lui Giuliani: Nu ştiu dacă Giuliani mai este avocatul domnului Trump

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.08.2018 - 13:38
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat luni că nu a avut discuţii cu oficialii americani despre protestul din 10 august de la Bucureşti, dar SUA urmăresc atent aspecte legate de evaluările din ţara noastră.

SHARE

George Maior a afirmat, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând „expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale. 

„Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a declarat George Maior, referindu-se la  o scrisoare în care avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a transmis autorităţilor de la Bucureşti că protocoalele dintre SRI şi instituţiile din justiţie duc la intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor.

George Maior a participat luni la Reuniunea Anuală a Dimplomaţiei Române, iar imediat după deschiderea evenimentului, acesta a plecat.

Citește și: Rudolph Giuliani către Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează

Fostul director al SRI a mai afirmat că el promovează interesele noastre strategice, de securitate, economice şi politice cât poate el de bine. „Eu încerc, în cadrul dialogului constant, şi aţi văzut şi din remarcile bune şi pertinente ale domnului ministru Meleşcanu, că relaţia cu SUA a fost scoasă în evidenţă ca fiind într-un dinamism de foarte mulţi ani. Încerc să promovez interesele noastre strategice de securitate, economice, politice. 

Nu am avut discuţii despre acest lucru, nu am sesizat vreo percepţie mai deosebită din partea Administraţiei americane. Evident, America se uită atent la aspecte legate de evaluări. Voi susţine interesele noastre naţionale cât pot eu de bine”, a afirmat George Maior.

 Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei , după o intervenţie în forţă a Jandarmeriei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.