Liviu Alexa, jurnalistul care a primit bani de la PSD, a fost numit preşedinte interimar al PSD Cluj

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.09.2019 - 13:19
”Jurnalistul” Liviu Alexa/Foto: ZiuadeCluj.ro

Liviu Alexa, patronul publicației locale Ziardecluj.ro, a fost numit miercuri în funcția de președinte interimar al organizației județene PSD Cluj, a anunțat Viorica Dăncilă. Alexa a primit bani direct de la PSD pe vremea când era condus de Liviu Dragnea.

SHARE

„Un alt subiect abordat este cel referitor la organizaţiile din teritoriu şi am luat în discuţie organizaţia PSD Cluj, unde am numit un nou preşedinte interimar, în locul lui Horia Nasta, având în vedere rezultatul foarte slab obţinut atât pe municipiu, cât şi pe judeţ. L-am numit ca preşedinte interimar pe Liviu Alexa şi sperăm ca la Cluj rezultatul să fie mult mai bun”, a declarat Viorica Dăncilă.

Alexa s-a numărat printre „jurnaliștii” aflați pe ștatele de plată ale PSD, pe vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea.

Newsweek România a prezentat în decembrie statele de plată ale „jurnaliștilor" și „analiștilor" plătiți de PSD din bani publici. Pe această listă se numără și Liviu Alexa, cel care se prezenta altfel ca un „jurnalist independent”.

Pentru a-și încasa „onorariile" cât mai discretpropagandiștii media folosesc o schemă financiară bine pusă la punct. Ingineria este destul de simplă: PSD plătește în baza unor contracte două firme deținute de consultanții de casă ai lui Dragnea, iar acestea virează banii mai departe către firmele „jurnaliștilor" și „analiștilor".

Sumele provin din subvenția plătită de stat, adică de noi toți, partidelor politice parlamentare.

Liviu Alexa, deținător al Ziar de Cluj și al NCN TV, a primit în 2018 suma de 1.293.000 de lei de la PSD, potrivit unei note de informare a Autorității Electorale Permanente, bani virați pe firma Pagina Ciudatului SRL.

Citește investigația integrală: Caracatița „jurnaliștilor" și „analiștilor" plătiți de PSD

De asemenea, în paginile publicației patronate de Liviu Alexa au fost lansate atacuri concertate împotriva opozanților PSD.

„Mulțumesc doamnei președinte Viorica Dăncilă pentru încrederea și curajul de a mă numi în această poziție despre care vă reamintesc că este interimară.

Nu m-a făcut mama președinte PSD Cluj și nici nu o să mor dacă nu o să mai fiu. Atâta timp cât voi îndeplini această funcție, o să muncesc așa cum am muncit mereu pentru proiectele mele. Nu mă voi lăsa șantajat de nici o amenințare cu plecatul a vreunui primar sau deputat, însă voi vrea să colaborez cu toți cei care doresc să muncească și să facă social-democrație, nu cumetrie. Sunt tânăr și prioritatea mea va fi aducerea de tineri în partid. Nu vreau să fiu nici șef la Transelectrica, nici la Transgaz. Nu candidez la Primărie, vreau doar să arăt ce înseamnă să gândești eficient, alături de o echipă care își dorește să tragă”, a declarat Liviu Alexa, potrivit publicației pe care o patronează, Ziardecluj.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.